Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι "παίζουν" από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για υπουργοί

Παρά το γεγονός ότι επισήμως καμία συζήτηση δεν γίνεται αυτή τη εποχή για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταλήξει σε όλες τις αλλαγές προσώπων που θα κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΟΣΚ αναφέρουν πως ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης το αρνείται κατηγορηματικά για τον εαυτό του. Ο κ. Βενιζέλος δεν θα διεκδικήσει νέα υπουργεία από αυτά που ήδη κατέχει, δηλαδή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Αγροτικής Ανάπτυξης, στα οποία όμως θα ζητήσει να τοποθετηθούν πολιτικά πρόσωπα. Στο πρώτο ο σημερινός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και στο δεύτερο πιθανότατα ένα από τα στελέχη της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Για την ίδια θέση πάντως ακούγονται και τα ονόματα των Θάνου Μωραΐτη, Συμεών Κεδίκογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ, με μοναδικό «ερωτηματικό» αυτή τη στιγμή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, για τον οποίο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, θεωρείται δεδομένο ότι και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν για το κυβερνητικό σχήμα. Μέγα θέμα υπάρχει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που αναμένεται να αντικατασταθεί. Ετσι, θέσεις στην κυβέρνηση διεκδικούν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο ειδικός διαπραγματευτής της ΔΗΜΑΡ με την κυβέρνηση και «διαπιστευμένος» συνομιλητής του Μεγάρου Μαξίμου για την επίλυση κρίσεων, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης και ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: