Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος


Απεβίωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.
«Η προσφορά του στη χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του» δήλωσε για τον θάνατο του πρώην υπουργού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του «για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».
Τη θλίψη του εξέφρασε και ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και έκανε λόγο για άξιο πολιτικό που πορεύτηκε με γνώμονα αρχές, αξίες και ιδανικά. «Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που και ο ίδιος υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, θα τιμά για πάντα την προσφορά του στη χώρα και θα κρατά άσβεστη τη μνήμη του. Στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου», πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Ο Θ. Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στις 12/8/1936 στην Καρδίτσα και ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΕΠΕΚ και Ένωσης Κέντρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
Το 1974, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας με το ψηφοδέλτιο της ΕΚ/ΝΔ, ενώ την ίδια χρονιά είχε διατελέσει νομάρχης Καρδίτσας.
Το 1981, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Διατέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης από τις 08/08/1991 μέχρι τις 03/12/1992 και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις 03/12/1992 μέχρι τις 12/10/1993.


Δεν υπάρχουν σχόλια: