Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στη Λευκή Θάλασσα"-Άγ. Κοσμάς ο Αιτωλός

Υπερσυγκέντρωση πολεμικών στην Α.Μεσόγειο - Οι Ρώσοι απομακρύνουν τους μη μάχιμους
Ένας τεράστιος πολυεθνικός στόλος από 24 πολεμικά πλοία, χωρίς να περιληφθούν σε αυτόν τα 6 τουρκικά σκάφη που ναυλοχούν σε λιμάνια της περιοχής, όπως αυτά των Κατεχομένων, έχει συγκεντρωθεί έξω από τις ακτές της Συρίας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Στην περιοχή σπεύδουν και τα τρία αμερικανικά πλοία που ενώ βρισκόντουσαν στο ύψος της Μασσαλίας με κατεύθυνση τις ΗΠΑ έλαβαν εντολή να πλεύσουν άμεσα στην Α.Μεσόγειο.
Πρόκειται για την δύναμη του αποβατικού-ελικοπτεροφόρου «Iwo Jima» (LHD-7), το αποβατικό «New York» (LPD-21) και το αποβατικό «Gunston Hall» (LSD-44). Από τα 24 πλοία, μόνο τα δύο είναι ρωσικά το καταδρομικό Moskva εκτοπίσματος 12.500 τόνων και το αρματαγωγό SARATOV (Νο 150). Σε απόσταση πορείας μιας ημέρα βρίσκεται και η βρετανική αρμάδα με το αεροπλανοφόρο (τώρα χρησιμοποιείται και αυτό ως ελικοπτεροφόρο) Illustrius.
Τα αμερικανικά πλοία του 6ου Στόλου κυριαρχούν στην συγκέντρωση των ναυτικών δυνάμεων και φαίνεται ότι είναι θέμα μερικών εβδομάδων να ξεκινήσει η επιχείρηση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
Πάντως, ρωσικές πηγές, όπως αυτές που μίλησαν στην εφημερίδα ‘Nezavisimaya’, αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει εκκένωση του μη απαραίτητου προσωπικού από την ρωσική βλαση στην Ταρσό και η λειτουργία της βάσης έχει ανασταλεί "επ’ αόριστο" μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Στην Συρία έχουν μείνει οι πεζοναύτες και οι χειριστές των Α/Α συστημάτων, ενώ στον ναύσταθμο έχει μείνει η ρωσική φρουρά οχυρωμένη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: