Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σοκαριστική πρόβλεψη για ανεργία 35% μέσα στο 2013!!

Πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνεργος το επόμενο έτος εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Γιώργος Κασιμάτης, που ζήτησε να πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην αγορά και να σταματήσει η επιβολή φόρων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κασιμάτης κάλεσε το υπουργείο Ανάπτυξης να υλοποιήσει άμεσα προγράμματα για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.
«Χρόνος χαμένος δεν υπάρχει άλλος» τόνισε επισημαίνοντας ότι «οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, καθώς χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ασφυκτιούν από την έλλειψη ζεστού χρήματος αλλά και από τη μη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα».
«Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, οι χαμένες θέσεις εργασίας πληθαίνουν. Η εύκολη λύση της φορομπηχτικής πολιτικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ενώ έκανε την πρόβλεψη-σοκ για την ανεργία:
«Οι επιπτώσεις φαίνονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα φανούν κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Εκτιμώ ότι στο τέλος του 2013, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμα και το 35% με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: