Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους, που θα φτάσουν (σήμερα στο Ιόνιο και αύριο στα υπόλοιπα πελάγη) στα 8 μποφόρ και πρόσκαιρα
τοπικά στα 9 μποφόρ. Οι βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν από αύριο ανατολικότερα ενώ εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται αύριο το απόγευμα στα δυτικά και από την Παρασκευή στις υπόλοιπες περιοχές. Συγκεκριμένα:
* Σήμερα Τετάρτη 28/11, από το βράδυ, προβλέπεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη Δυτική Στερεά.
* Αύριο Πέμπτη 29/11 τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα την Δυτική Μακεδονία, την Θράκη, τη Νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιθανόν την Ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη Νότια Εύβοια και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της Πέμπτης (29/11) στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (30/11) και στις υπόλοιπες περιοχές.
* Κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: