Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το ρουσφέτι του ΠΑΣΟΚ που «μετακόμισε» από σχολείο σε γραφείο της Βουλής στις Βρυξέλλες


Αλληλομαχαιρώματα ανάμεσα στους υπαλλήλους της Βουλής προκαλούν οι μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα οι αποδοχές τους.
Πρώτο θύμα στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο είναι η υπεύθυνη του γραφείου Διασύνδεσης της ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το μεσημέρι, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η εν λόγω υπάλληλος είναι πολιτικό «ρουσφέτι» του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα του Χρήστου Παπουτσή και πως πριν αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση ήταν δασκάλα αγγλικών σε γυμνάσιο στη Βούλα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Βουλή των Ελλήνων τη χρυσοπληρώνει με μισθό που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα.
Οι φήμες μετατράπηκαν σε... τσουνάμι με αποτέλεσμα το απόγευμα όλη η Βουλή να μιλά για τη συγκεκριμένη κυρία γεγονός που ανάγκασε τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Αθ. Παπαϊωάνου να κατεβεί από το γραφείο του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και να τους ενημερώσει για τη συγκεκριμένη υπάλληλο.
Με βάση τα όσα είπε ο κ. Παπαϊωάννου η υπάλληλος προσελήφθη ως μετακλητή στη Βουλή το 2004 μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007 και τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο γραφείο το 2010 επί προεδρίας Πετσάλινκου. Ο κ. Παπαϊωάννου παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του κ. Παπουτσή ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα καθώς έχει δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και μιλά τέσσερις γλώσσες.
Ως προς την αμοιβή της ο γ.γ της Βουλής είπε ότι εκτός από το μισθό της ως υπαλλήλου της Βουλής λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ το μήνα, που όμως δεν καθορίζεται από τη Βουλή αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Ο κ.Παπαϊωάννου ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη κυρία αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο με λιγότερα όπως είπε προσόντα και πρόσθεσε ότι για το 2014 που η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε είναι πιθανό η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου αυτού στις Βρυξέλλες.
Τέλος ανάφερε ότι το συγκεκριμένο γραφείο υπάρχει για όλα τα κοινοβούλια των χωρών που ανοίξουν στην Ε.Ε καθώς είναι υποχρέωση των χωρών μελών.
Ποια είναι η δουλειά του γραφείου Διασύνδεσης
Οι αρμοδιότητες του γραφείου είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων με τους αντίστοιχους εκπροσώπους άλλων Εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. και τη γραμματεία της COSAC, η συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή του έργου όλων των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η άμεση ενημέρωση των αντίστοιχων Επιτροπών του Ελληνικού Κοινοβουλίου όπως και των αρμοδίων Δ/νσεων της ΒτΕ.
Επίσης, στα καθήκοντα του γραφείου είναι και η ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις δραστηριότητες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και η διασύνδεση με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: