Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Financial Times - «Η Ελλάδα είναι ο Προμηθέας και η τρόικα της τρώει το συκώτι»

Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να λύσει μόνη της τα δεσμά της, σύμφωνα με τους FΤ.
Με την Ιφιγένεια, η οποία οδηγήθηκε στη θυσία για να έχουν οι Αχαιοί ούριο άνεμο για να φτάσουν στην Τροία έχει παρομοιαστεί στο διεθνή Τύπο η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη.
Όμως, σε γνώμη που δημοσιεύεται στους Financial Times, ένας νέος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας χρησιμοποιείται προκειμένου να σκιαγραφηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας.Αυτή τη φορά, η Ελλάδα δεν είναι η άβουλη Ιφιγένεια που ανεβαίνει στο βωμό με κατεβασμένο το κεφάλι. Είναι ο αλυσοδεμένος Προμηθέας! Και η τρόικα το αρπακτικό που της τρώει καθημερινά τα σωθικά.
«Η Ελλάδα είναι αλυσοδεμένη στο ευρώ και η τρόικα της επιβάλλει την καθημερινή τιμωρία μέσω ασφυκτικής λιτότητας η οποία έχει βουλιάξει την ελληνική οικονομία σε ύφεση επικών διαστάσεων» αναφέρει το δημοσίευμα των FT.
Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, εν αντιθέσει με τον Προμηθέα, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να σπάσει τα δεσμά της και να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ.
«Εάν η αποδέσμευση αυτή εκτελεστεί σωστά, μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα ένα πολύ πιο αισιόδοξο μέλλον σε αντιδιαστολή με χρόνια και χρόνια βαθιάς λιτότητας που έχει να περιμένει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., εντός του κοινού νομίσματος» καταλήγει η άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: