Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αγρότης με Ferrari δήλωνε εισοδήματα πείνας

«Φωτιά» έχει πάρει το τηλεφωνικό κέντρο του ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα. Καταγγελίες για μη έκδοση αποδείξεων από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα κατακλύζουν το τηλεφωνικό κέντρο (τηλ. 1517), διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες και αξιολογούνται. Και όπως λένε με νόημα στο ΣΔΟΕ «σύντομα οι επιχειρήσεις για τις οποίες έχουμε δεχθεί καταγγελίες θα δεχθούν τη επίσκεψη των κλιμακίων μας».
Το Σώμα δεν έχει ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των καταγγελιών που έχουν γίνει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πάντως από την αρχή του έτους και έως τις αρχές του τρέχοντα μήνα στο 1517 έγιναν περισσότερες από 11.000 καταγγελίες.
Στέλεχος του ΣΔΟΕ εκτιμά πως από το 2010 και μέχρι το τέλος του 2012 ο συνολικός αριθμός των καταγγελιών (τηλεφωνικές ή γραπτές) θα φθάσει τις 50.000.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο όγκος των καταγγελιών είναι τεράστιος και δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν στο σύνολο τους. Γι' αυτό και υπάρχει σχετική επιτροπή που έχει αναλάβει το έργο της αξιολόγησης τους.
Ορισμένες εξ αυτών έχουν βγάλει λαβράκια. Ενδεικτική είναι περίπτωση αγρότη ο οποίος διέθετε μία πολυτελή Ferrari και μετά από καταγγελία και έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δήλωνε εισοδήματα «πείνας» ενώ το πανάκριβο Ι.Χ. «απουσίαζε» από τη φορολογική δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: