Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Η επικίνδυνη δραστηριότητα του Κερίμ Ουράς

Επικίνδυνη δραστηριότητα έχει αναπτύξει στην Ελλάδα ο σκληροπυρηνικός Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς, επιβεβαιώνοντας το αρχικό δημοσίευμα του defencenet ότι "θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα" μαζί του.
Ο συγκεκριμένος Τούρκος διπλωμάτης, είναι ο ίδιος που αποπέμφθηκε από το Ισραήλ όταν συνέβη το επεισόδιο με το "Μαβί Μαρμαρά" και τώρα έχει έρθει στην Ελλάδα και αναπτύσσει δραστηριότητα που αντίκειται 100% στις σχέσεις καλής γειτονίας των δύο χωρών για ννα το πούμε πολύ κομψά.
Με μία άλλη διατύπωση θα μπορούσσαμε να πούμε ότι είναι άκρως επικίνδυνος αφού υποθάλπτει εξτρεμιστικούς κύκλους και η χάρη του πλέον πλην Θράκης φτάνει μέχρι τα Δωδεκάνησα.
Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου "Αδελφόσύνης" στη Ρόδο, τα έξοδα τα κάλυψε η τουρκική πρεσβεία και βέβαια παραβρέθηκε ο ίδιος ο Κερίμ Ουράς.
Ηδη ο σύλλογος έχει ζητήσει δύο δασκάλους να έρθουν από τη Θράκη στη Ρόδο για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα "γιατί οι νέοι Τούρκοι έχουν ξεχάσει τα τουρκικά"!
Οι επιλεγέντες θεωρούνται φανατικοί ισλαμιστές νεο-οθωμάνοι και έχουν στο παρελθόν διατελέσει πρόεδροι της ανύπαρκτης κατά το ελληνικό δίκαιο, "'Ενωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης".
Πριν από ένα μήνα μέλη της «Αδελφοσύνης» μετέβησαν στη Θράκη, όπου και συμμετείχε σε  σεμινάρια παντουρκισμού του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.
Τα σεμινάρια αφορούσαν μεταξύ άλλων τον τρόπο ίδρυσης συλλόγων, τον προσηλυτισμό και το άνοιγμα των τουρκικών σχολείων. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία αυτά έκλεισαν από την στρατιωτική κυβέρνηση το 1972, με όσα είχαν απομείνει να κλείνουν το 1991 λόγω ανεπαρκούς αριθμού μαθητών. Φυσικά καμία "δημοκρατική" κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει αυτό που είχε κάνει η στρατιωτική, τότε.
Είναι σαφές ότι πλέον επιχειρείται η δημιουργία παράλληλων δομών εξουσίας, και στα Δωδεκάνησα, όπως αυτά που έχουν δημιουργηθεί με ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων (ή και ενθάρρυνση εν προκειμένω, από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου).
Το μόνο θετικό είναι ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Δωδεκανήσου στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν γυρίσει την πλάτη στους εξτρεμιστές.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: