Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησε το βόλεμα στη Βουλή

Βολεύουν με ταχύτατους ρυθμούς, ακόμα και αυγουστιάτικα, που ήταν η Βουλή κλειστή
ημετέρους στα γραφεία τους στη Βουλή. Και να σκεφτείτε ότι κάποτε αυτοί που διορίζουν σήμερα, κατήγγειλαν στο παρελθόν τέτοια φαινόμενα.
Έτσι δεν θα παραλείψω να σας υπενθυμίσω ότι και ο κ. Αλ. Τσίπρας διορίζει στη Βουλή, στενούς συνεργάτες του. Ποιον διόριζε; Τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος κ. Α. Καρίτζη.
Ναι, δεν διαβάσατε λάθος τον διόρισε ο κ. Τσίπρας, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη (αριθμός φύλου ΦΕΚ 381) στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή. Τον μισθό του, τον ενέκρινε ήδη η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Να υπενθυμίσω ότι νεοδιορισθείς στη Βουλή κ. Καρίτζης ήταν και το 2008 μισθοδοτούμενος από τη Βουλή των Ελλήνων, επί εποχής κ. Αλ. Αλαβάνου και είναι μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Ν. Πουλαντζάς, Δ.Σ της εφημερίδας Αυγής και του ραδιοφωνικού σταθμού«Κόκκινο».
Με την ίδια απόφαση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε άλλον έναν μετακλητό υπάλληλο τον κ. Α. Κ.Β. Με τη φόρα που πήραν με τους διορισμούς μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή άρχισαν τώρα, πέραν των πρώην Προέδρων, των αρχηγών των κομμάτων, να διορίζουν και οι αντιπρόεδροι της Βουλής. Η Στ΄ Αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Κόλια_ Τσαρουχά, (των Ανεξάρτητων Ελλήνων) διόρισε δύο μετακλητούς υπαλλήλους, ο Α΄ αντιπρόεδρος ( της ΝΔ) κ. Ι. Τραγάκης διόρισε τέσσερις.
Νομίζετε όμως ότι εδώ σταματάνε τους διορισμούς στη Βουλή; Κάνετε λάθος. Γιατί υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, η οποία με απόφαση του «αρχηγού» της κ. Ν. Μιχαλολιάκου, διορίζονται στο γραφείο του στη Βουλή, δύο μετακλητοί υπάλληλοι. Ο ένας απ΄ αυτούς είναι ο κ. Νικ. Σιώης. Τον θυμάστε; Είναι ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, άνεργος (όπως είχε δηλώσει), ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και την έδρα του έχει καταλάβει ο πρώτος επιλαχών κ. Α. Ματθαιόπουλος. Τον κ. Ματθαιόπουλο τον θυμάστε; Είναι ο μπασίστας του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ και είχε γράψει στίχους που εξυμνούσαν το.Άουσβιτς.
Τι μαθαίνει αλήθεια κανείς διαβάζοντας τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Για παράδειγμα (ΦΕΚ 390) βλέπει τον διορισμό του κ. Παν. Καμμένου του Αλκιβιάδη στο γραφείο του κ. Πάνου Καμμένου. Δηλαδή Καμμένος διορίζει Καμμένο στη Βουλή. Αλλά και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης δεν απέφυγε τον πειρασμό και διόρισε τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους..
Ψάχνουν ακόμα και τα ψίχουλα προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους; Αυτή τη φορά τι νομίζετε ότι σκέφτηκαν; Να εκδόσουν ένα νέο χρυσό νόμισμα για να εισπράξουν, όπως υπολογίζουν, μόλις 300.000 ευρώ!
Έτσι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου εγκρίθηκε η έκδοση χρυσού συλλεκτικού νομίσματος, κοπής 2012, με κεντρικό θέμα της «Αρχαία Πέλλα». Τι σημαίνει αυτό; Το υπουργείο Οικονομικών υπολόγισε ότι εάν κόψει νέο χρυσό νόμισμα θα εισπράξει, αυγουστιάτικα, περί τις 300.000 ευρώ, ποσό «σημαντικό», όπως... έκρινε, στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, το οποίο θα πάει για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Η ονομαστική αξία του νέου νομίσματος θα είναι 50 ευρώ.
«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δουλεύει όπως ήταν με έξι βουλευτές στη Βουλή», είπε σε συνεργάτη μου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κ. Ι. Δραγασάκης, όταν ζήτησε τη γνώμη του, για τα φαινόμενα πολυφωνίας και σύγκρουσης που τελευταίως όλο και πληθαίνονται ανάμεσα στις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ίσως η πρώτη φορά που παρεμβαίνει ο κ. Δραγασάκης στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έχει τη σημασία του. Το θέμα κατά τον κ. Δραγασάκη είναι να υπάρξει ένας ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος να βρει τρόπους συλλογικής και συμπαγούς έκφρασης.
Ο κ. Δραγασάκης δεν έμεινε όμως μόνον εκεί, αλλά αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Ύδρας, όπου ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή έγινε συνοδεία των δυνάμεων των ΜΑΤ:«Είμαστε, δεν υπάρχει αμφιβολία, εναντίον της φοροδιαφυγής, αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και μία ιεράρχηση των προβλημάτων που θα χτυπά και τη μεγάλη φοροδιαφυγή», είπε.
Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά να πηγαίνει μόνον για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δραγασάκης εμφανίσθηκε, αντίθετος, λέγοντας ότι αυτό θα είναι μία πρόκληση, θα δημιουργήσει πανικό και τη σιωπή του Πρωθυπουργού πολλοί θα την εκλάβουν, όχι ως κίνηση ταπεινότητας, αλλά εκφοβισμού για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Μην βλέπετε τούρκικα σίριαλ, προέτρεψε τους πιστούς στην κυριακάτικη θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος «Εκθέτουν και προκαλούν την εθνική μας συνείδηση Κλείστε τις τηλεοράσεις. Εγώ, όπου βλέπω τέτοια σίριαλ κλείνω την τηλεόραση», είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος. Πάντως για την ιστορία, αναφέρω ότι οδηγίες στα μέλη της Χρυσής Αυγής, να μην βλέπουν τούρκικα σίριαλ για λόγους εθνικούς, έδωσε και ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος.
Κλείδωσαν οι περικοπές των 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας. Όπως μαθαίνω στη δίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι κκ. Ι. Στουρνάρας και Ι. Βρούτσης αποφασίστηκε να μην θιγούν οι συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και αυτό φαίνεται ότι είναι οριστικό, επίσημο και με βούλα.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: