Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ο αδερφός του Ομπάμα ζει στις λάσπες

Τις ώρες που ο πλανητάρχης ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις από το πολυτελές οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο εθισμένος σε αλκοόλ και ναρκωτικά Τζορτζ Ομπάμα αγκομαχάει στις φτωχογειτονιές της Κένυας.
Αργά τη νύχτα, όταν μπαίνει στο μπαρ της λασπωμένης πολιτείας όπου ζει, όλοι του κάνουν πλάκα φωνάζοντας μισομεθυσμένα «Κύριε Πρόεδρε! Κύριε Πρόεδρε!» και υψώνοντας τα μπουκάλια της πλάνης τους. Ο ψιλόλιγνος άνδρας γελάει και ανεβαίνει στο μπαρ να βγάλει λόγο γνωρίζοντας την αποθέωση από τις ημίγυμνες γκαρσόνες. Ο Τζορτζ Χουσεϊν Ομπάμα δεν ενοχλείται από τον χαβαλέ. Στο κάτω κάτω είναι αδερφός του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!
Ο πρώτος πλανητάρχης με ρίζες από την Κένυα, ο πιο ισχυρός ίσως άνδρας του κόσμου, και ο ταπεινός Τζορτζ που εργάζεται στις λάσπες του Ναϊρόμπι για ένα μπουκάλι ουίσκι, έχουν τον ίδιο πατέρα. Ο 51χρονος Μπαράκ είναι γιος του Μπαράκ Ομπάμα και της Στάλνεϊ Αν Ντάνχαμ (γνωρίστηκαν στο μάθημα ρωσικών του Πανεπιστημίου της Χαβάης όπου ο Κενυάτης φοιτούσε με υποτροφία) ενώ ο 30χρονος Τζορτζ γιος του Ομπάμα με την τέταρτη σύζυγό του Ζαέλ Οτιενό. Ο Μπαράκ γεννήθηκε στη Χαβάη και ο Τζορτζ στην Κένυα ενώ ο πατέρας τους απέκτησε συνολικά οκτώ παιδιά από τέσσερις συζύγους. Ο Τζορτζ είναι το μικρότερο παιδί αυτής της μεγάλης οικογένειας (στη φωτογραφία ο Μπαράκ ποζάρει με τον μπαμπά του).
Τον Αύγουστο του 2008 ενώ ο Μπαράκ διεκδικούσε την προεδρία των ΗΠΑ, το ιταλικό Vanity Fair δημοσίευε θέμα με τον Τζορτζ να δηλώνει πως επιβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Αργότερα ο ίδιος ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας πως δεν νιώθει εγκατελλειμένος από τον αδερφό του αλλά όλα αυτά ήταν υπερβολές υποκινούμενες από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Σήμερα πάντως ενώ ο Μπαράκ τηλεφωνεί στους ηγέτες των χωρών του κόσμου εν πτήσει, από το λουξ γραφείο του στο Air Force One, ο Τζορτζ σωριάζεται μεθυσμένος στη τσίγκινα παράγκα που ακόμα και οι φτωχοί γείτονές του θεωρούν το χαμόσπιτο της παραγκούπολής τους!
Λεπτομέρειες των τραγικών συνθηκών ζωής του Τζορτζ Ομπάμα (ο οποίος πέρασε μια δεκαετία σχεδόν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά) βγαίνουν ξανά στη δημοσιότητα λόγω της φημολογούμενης συμφωνίας του να λάβει μέρος σε ντοκιμαντέρ παραγωγής πολιτικών αντιπάλων του αδερφού του.Το ντοκιμαντέρ «2016» φέρει την υπογραφή των παραγωγών της ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ» και θα αφορά τον… τρόμο πίσω από την προοπτική ανανέωσης της προεδρικής θητείας για τέσσερα ακόμη χρόνια από τον Ομπάμα. 
Το σενάριο βασίζεται σε μια ιδέα του Αμερικανού συγγραφές Dinesh D’Souza, το βιβλίου του οποίου «The Roots Of Obama’s Rage» (Οι ρίζες της Οργής του Ομπάμα) περιέγραφε τον πλανητάρχη ως ναρκισσιστή.
Ο Τζορτζ Χουσεϊν Ομπάμα σήμερα ζει πίνοντας αυτό που οι ντόπιοι ονομάζουν Chang’aa (ένα ποτό με βάση το καλαμπόκι και εμποτισμένο με πολλές χημικές ουσίες το οποίο έχει κατηγορηθεί ως ύποπτο για κρούσματα τύφλωσης, κύρωσης του ύπατος και θανάτων) από το πρωί ως το βράδυ.
Λίγους μήνες πριν κυκλοφόρησε και το βιβλίο του όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ζωή στο γκέτο του Ναϊρόμπι είναι αποκλειστικά δική του επιλογή: «Ο αδερφός μου έμελε να γίνει ηγέτης της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο. Εδώ στην Κένυα, ο δικός μου στόχος είναι να γίνω ο ηγέτης των πιο φτωχών ανθρώπων στη γη: εκείνων που ζουν στις παραγκουπόλεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: