Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τη δήλωση Σαμαρά "θα φθάσω στα άκρα" εκθειάζουν τα ΜΜΕ των δανειστών!

Προσθήκη λεζάντας
«Στα άκρα» φέρεται αποφασισμένος να φτάσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να «περάσει» από τη Βουλή το πακέτων των σκληρών μέτρων, ύψους 11,5 δισ.ευρώ, που έχει προετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο. Αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού έφερε θετικές δηλώσεις από την Κομισιόν σχετικά με τις φήμες περι εξόδου της Ελλάδας από ευρώ.
Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι διατεθειμένος, αν χρειαστεί να «περάσει» το πακέτο ακόμα και με οριακή πλειοψηφία 151 – 155 βουλευτών, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά έχει ενημερώσει τους άμεσους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, φτάνοντας στο σημείο να φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε ακόμα και να «πέσει» η κυβέρνηση, παρά να μην ψηφισθεί (και κατ' επέκταση να μην εφαρμοσθεί) το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων.
Για τον κ. Σαμαρά η εξέλιξη αυτή αποτελεί μονόδρομο, καθώς γνωρίζει μόνο ότι κατ' αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια δυνατότητα για την χώρα να εξασφαλίσει την υιοθέτηση του βασικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς, που σε αυτή τη φάση δεν είναι άλλο από την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
Κάθε άλλη δυνατότητα, έχει πλέον εκμηδενισθεί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν όλοι στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: