Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ξεφύγαμε πολύ!!!!

Η συνέντευξη του υπουργού Υγείας στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (κλικ εδώ) παρουσιάζει ενδιαφέρον. Όχι τόσο γι αυτά που λέει, αλλά κυρίως για τον τρόπο που τα εκφέρει.
Προκαλεί κατάπληξη ο ρηχός και συνάμα προτεσταντικός πολιτικός λόγος του κ. Λυκουρέντζου, με αποκορύφωμα τον παραλληλισμό των υπουργών με καλούς οικογενειάρχες, που διαχειρίζονται συνετά τον προϋπολογισμό του σπιτιού τους!
Αλλοίμονο. Φαίνεται πως ξεφύγαμε από τον Βασιλάκη Καϊλα και πέσαμε στον Νίκο Ξανθόπουλο!
Διαβάστε μερικά επιλεγμένα αποσπάσματα:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταλογίζεται στην κυβέρνηση ότι καταργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας· ότι οι Έλληνες δεν θα έχουν πλέον περίθαλψη...
ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Ελπίζω να μην πιστεύετε εσείς αυτούς τους ισχυρισμούς διότι είναι παντελώς αβάσιμοι. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα εξακολουθήσουν να έχουν άμεση πρόσβαση στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας τις οποίες προσφέρει το ΕΣΥ.
«Οι επιθέσεις τις οποίες δεχόμαστε, που γίνονται στο όνομα της δήθεν προστασίας του ΕΣΥ, προέρχονται από συγκεκριμένα συμφέροντα- προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει η χώρα- που θέλουν να απομυζούν δημόσιους πόρους».
«Οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς συντεχνιών και οργανωμένων συμφερόντων. Είμαστε αποφασισμένοι, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα πολιτικής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: