Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ολι Ρεν: Το ευρώ θα σωθεί – Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από όσα νομίζουμε

Το νέο οδικό χάρτη που όχι μόνον θα σώσει αλλά και θα ισχυροποιήσει το ευρώ, προανήγγειλε για το Σεπτέμβριο ο επίτροπος Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν με άρθρο του στη Wall Street Journal το οποίο έχει τίτλο«πως θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ενωση 2.0»
«Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών, στον οποίο θα έχει συμμετοχή και η ΕΚΤ. Μόλις αυτός ο μηχανισμός δημιουργηθεί, ο ESM θα έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα είναι απαραίτητα για αυτό το σκοπό δεν θα επιβαρύνουν το χρέος χωρών που ήδη βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.» επισημαίνει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Βρυξελλών.
Παραδεχόμενος ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε δυσχερή θέση αναφέρεται στα όσα έχουν γίνει σε κάθε χώρα για τη διόρθωση των χρονίων προβλημάτων.
Φτάνοντας στην Ελλάδα σημειώνει ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς. Αναφέρεται μάλιστα, συμπληρωματικά, στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και την ισχυρή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
Τέλος, γράφοντας για τι σχέσεις της Ε.Ε. με τις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνει:
«Η κάθε πλευρά έχει τα δικά της προβλήματα να επιλύσει. Ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Ας εργαστούμε μαζί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε ισχυρότεροι και με πιο βιώσιμη περπατησιά από την κρίση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: