Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα “γυρίζει” τώρα ο Λαφαζάνης

Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο (Λαφαζάνης: “Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε”) ότι ο Λαφαζάνης είχε την τόλμη να πει ότι είναι ότι ανέτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία. Το παραδέχθηκε πρωί πρωί αλλά δεν πέρασαν λίγες ώρες και το πήρε πίσω. Σε νέες δηλώσεις του ο Π. Λαφαζάνης στον Real FM είπε: «Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και να κυβερνήσει θετικά ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη χώρα. Είπα ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και πήγε στο 27%. Είμαστε στα πρόθυρα να κυβερνήσουμε τη χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αν όμως έλεγα ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση σε όλα και απαντήσεις στα πάντα είναι υποκρισία». Έχουμε κάνει όμως μεγάλη προσπάθειας και προετοιμασία» πρόσθεσε και σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αποτελέσει την «αφετηρία μίας κυβερνητικής προσπάθειας».
Μάλιστα ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι η πρωινή του δήλωση αποδόθηκε λανθασμένα κι ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο. Όμως, η κωλοτούμπα του οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον πήρε τηλέφωνο και υπήρξε, λένε, σφοδρή σύγκρουση και αίτημα του προέδρου να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Έτσι βγήκε στον Real αλλά και με ανακοίνωσή του τόνισε ότι είναι αποσπασματική η μετάδοση των λεγόμενών του και δεν εννοούσε κάτι τέτοιο.
Οπότε, η τόλμη του πολιτικού πήγε περίπατο μετά το άγριο «χέρι» που του έβαλε ο Τσίπρας. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ανασυγκρότηση της χώρας» δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε από το δικτυακό τόπο Cretalive, απαντώντας εμμέσως στον Λαφαζάνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ.Στρατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε: «Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας.»
Πόλεμος, λοιπόν και στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Κι αυτοί οι ερασιτέχνες πιστεύουν ότι μπορούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.
http://www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: