Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Εντολή για οικονομικό έλεγχο σε Γ. Βουλγαράκη και Α. Πελέκη έδωσε η Βουλή

Εντολή για οικονομικό "έλεγχο" στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιώργο Βουλγαράκη, και...
στην συμβολαιογράφο σύζυγό του, Αικατερίνη Πελέκη, από ορκωτούς λογιστές έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ο έλεγχος διατάχθηκε μετά από έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με το οποίο ενημέρωσε, ότι στη λίστα Λαγκάρντ συμπεριλαμβάνονται τα δύο αυτά ονόματα.
Η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:.
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.
Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο.
Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.»
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: