Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ένα όνειρο τρελό: Ο Αλέξης πάει Μέγαρο (Μαξίμου)

Ένα μεγάλο ατόπημα κατά της Ελλάδας έκανε χθες ο Π. Λαφαζάνης. Είπε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, και διέλυσε το όνειρο όλων των Ελλήνων να ζήσουν γρήγορα μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Έπληξε ο κ. Λαφαζάνης την φαντασίωση κάθε πολίτη που θα ήθελε να δει τα προβεβλημένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν υπουργικούς θώκους.
Γι’ αυτό κι εμείς θα σας δημιουργήσουμε το όνειρο από την αρχή, για να φαντασιώνεστε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Φανταστείτε κατ’ αρχάς τον Αλέξη να προσπαθεί να συνεννοηθεί με τους ξένους ηγέτες στα αγγλικά. Μαντάμ Μέρκελ θα λέει και θα γελάνε και τα… μουστάκια της Ανγκελας. Για φανταστείτε τον στο Μαξίμου. Στη θέση του περίφημου πίνακα στο γραφείο του θα βάλει τον Ούγκο Τσάβες, τον Τσε Γκεβάρα και γιατί όχι και τον… Αλέκο Αλαβάνο. Τον κυνηγό ταλέντων στην πολιτική που τον ανακάλυψε και τον έκανε πρώτο μάγκα.
Και φανταστείτε ωραία εικόνα. Να καλεί ο πρωθυπουργός Αλέξης τον αρχηγό του δεύτερου ή τρίτου κόμματος, τον Μιχαλολιάκο εννοούμε, να τα πούμε και να πιούνε και κανένα καφεδάκι. Θα έχει πολύ πλάκα. Γιατί σύντροφε Παναγιώτη μας στερείς αυτό το τέλειο θέαμα;
Φανταστείτε κυβερνητική εκπρόσωπο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει μπρίφινγκ. Μόνο αυτή θα μιλάει, οι άλλοι θα ακούνε απλώς. Εδώ στη Βουλή κάνει ερωτήσεις επί 90 λεπτά και κανείς δεν τολμά να τη διακόψει.
Τι ωραίο θέαμα. Η Ρένα Δούρου θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και θα κάνει τις επαφές με τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς για τα εθνικά μας θέματα. Ή θα τα αφήσει για να ασχοληθεί με την επίλυση του Παλαιστινιακού και το εμπάργκο κατά της Κούβας;
Θα μπορούσε βέβαια να πάει και στο Δημόσιας Τάξης. Με τόσους κολλητούς στην Αστυνομία θα ήταν μια χαρά.
Βεβαίως, χάνουμε το θέαμα στα οικονομικά υπουργεία να βλέπαμε Μηλιό, Τσακαλώτο και Δραγασάκη να προσπαθούν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Διότι θα έχουν να ασχοληθούν με δραχμούλες, με εθνικοποιημένες τράπεζες, με άδεια σούπερ μάρκετ, με βενζινάδικα χωρίς βενζίνη, εκτός από εκείνα που θα φουλάρουν απευθείας από Τσάβες.
Φυσικά στο Εργασίας ο Στρατούλης, παλιός συνδικαλιστής, θα δημιουργούσε ένα εκατ. θέσεις εργασίας για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Που θα τις δημιουργούσε; Μα φυσικά στις κρατικές καλλιέργειες, σε μια κολεκτιβοποιημένη κοινωνία και οικονομία.
Υπουργό Παιδείας θα μπορούσαν να βάλουν το στέλεχος εκείνο που είπε ότι το Αλβανικό έπος είναι μύθος ή ακόμη και να κάνουν μεταγραφή τη Ρεπούση.
Ο δε Παπαδημούλης, λάτρης των social media θα αναλάμβανε τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής. Όλοι οι υπάλληλοι θα είχαν twitter.
Για να μην πούμε βέβαια ότι στην ΕΡΤ θα επέστρεφε καβαλάρης σε άλογο ο Κώστας Βαξεβάνης, όχι ως ρεπόρτερ αλλά ως πρόεδρος με γενικό διευθυντή τον Κώστα Αρβανίτη.
Τι υπέροχο θα ήταν που οι τράπεζες θα ήταν κρατικές, οι καταθέσεις μας θα δεσμεύονταν για να γίνουν επενδύσεις, όλες οι ΔΕΚΟ θα επέστρεφαν στο κράτος θα προσλαμβάνονταν χιλιάδες υπάλληλοι που θα πληρώνονταν σε μαρούλια. Οι δικαστές θα έπαιρναν αυξήσεις 30% από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αστυνομικοί θα φορούσαν κόκκινο γαρίφαλο στο πέτο.
Και τόσα πολλά ωραία θα μπορούσαμε να ζήσουμε αν ο σύντροφος Λαφαζάνης δεν κατέρριπτε το όνειρό μας.
Ετοιμαστείτε σύντροφε Παναγιώτη, και προετοίμασε και τον Αλέξη να αναλάβει το 15μελές, συγγνώμη, την κυβέρνηση. Άλλωστε, πώς το είπε ο Τσίπρας: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αναλάβουμε την ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτός νομίζει ακόμη ότι κάνει κατάληψη σε σχολείο και μετά θα βάλει τα θρανία στη θέση τους.
www.antinews.g 

Δεν υπάρχουν σχόλια: