Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

“Στρατιωτικό κατασκεύασμα” ο τυφώνας Σάντι;

Θεωρίες συνωμοσίας, και στατιστικές για τα πάντα: Οι δύο από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Αμερικανών. Και τις δύο δε, τις έχουν αναγάγει σε επιστήμη, οπότε καμία έκπληξη , που την ώρα που δεν έχει “κατακαθίσει η σκόνη” από τον τυφώνα Σάντι, ο οποίος διέλυσε κυριολεκτικά τις ανατολικές ακτές της αμερικανικής ηπείρου, ήδη, η βασική συνωμοσιολογική άποψη ότι όλα είναι κατασκευασμένα, από κάποια κέντρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, -ιδίως στο Διαδίκτυο-.
«Ο Σάντι είναι μια ακόμη απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων». Αυτό υποστηρίζει ένας βραβευμένος μετεωρολόγος ο Σκοτ Στίβενς, οποίος τονίζει πως η στρατιωτική τεχνολογία μπορεί πλέον και να παράγει αλλά και να κατευθύνει τυφώνες, όπως τον Σάντι, χάρη στη γεωμηχανική.
«Αυτό που ζήσαμε είναι μια εφικτή μηχανική» δήλωσε ο μετεωρολόγος, προβλέποντας και την πορεία που θα έκανε ο τυφώνας μέχρι να διαλύσει το Νιου Τζέρσι. Η επαλήθευση της πρόβλεψης του, ήταν απλώς η αρχή για να φουντώσει η ούτως ή άλλως αληθοφανής θεωρία του.
Ο μετεωρολόγος πιστεύει ακράδαντα πως ο Σάντι δημιουργήθηκε για να τονωθεί ο ο κατασκευαστικός τομέας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. «Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με επενδύσεις μετά την καταστροφή», δήλωσε.
Το Κογκρέσο πριν περάσει μια μέρα, από το πέρασμα του τυφώνα πρόλαβε και ανακοίνωσε τα κονδύλια για τις καταστροφές και η θεωρία του μετεωρολόγου «επιβεβαιώθηκε» με πανηγυρικό τρόπο. «Χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας», κατέληξε ο μετεωρολόγος ενώ παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτά τα μετεωρολογικά όπλα χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του ’60, με σκοπό την αναδιανομή του πλούτου κατά το δοκούν.
Και η συζήτηση μόλις άρχισε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: