Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Περίεργες μεταθέσεις υπαλλήλων στο ΣΔΟΕ έχουν ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου

Αναμένονται πρωτοβουλίες από τον υφυπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Θύελλα έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση από την έμμονη κάποιων υπάλληλων του υπουργείου Οικονομικών, εν άγνοια του Μεγάρου Μάξιμου, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, να διώξουν κορυφαία στελέχη από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για άλλες υπηρεσίες.
Η υπόθεση αποκτά πολιτικές διαστάσεις, καθώς οι αξιωματούχοι του Σώματος που έχουν «πάρει» το χαρτί της μετάθεσης ασχολούνται με μείζονος σημασίας υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα του επιχειρηματία Καρούζου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έγιναν επί εποχής Γιάννου Παπαντωνίου, των πολιτικών προσώπων και άλλων.
Οι υποθέσεις θεωρούνται μεγάλης σημασίας, καθώς ερευνώνται εδώ και πολλούς μήνες και οποιαδήποτε αλλαγή στα πρόσωπα εκτιμάται ότι θα επιφέρει νέες καθυστερήσεις.
Ο επικεφαλής του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος έχει πληροφορηθεί τις τελευταίες ημέρες για τις αλλαγές που προωθούνται εν άγνοια του και είναι αποφασισμένος να μιλήσει με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, ενώ υπάρχει η σκέψη να συζητήσει το θέμα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται κοντά στον Γιώργο Μαυραγάνη και που ενημερώθηκε για το ζήτημα, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ώρες ο υφυπουργός θα συζητήσει το ζήτημα με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Εξήγησε μάλιστα ότι όλα αυτά γίνονται εν άγνοια του ιδίου του υφυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: