Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Επαφές Μαρκόπουλου- Κακλαμάνη για νέο κόμμα

Ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και να προκαλέσει ακυβερνησία με ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλη τη χώρα, παίζεται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πατρών Νίκος Νικολόπουλος φέρεται να είπε ότι γνωρίζει πώς στο παρασκήνιο στήνονται νέα… Ιουλιανά κατά της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, ετοιμάζεται, λένε οι πληροφορίες, να πάρει 7 βουλευτές του Πάνου Καμμένου και μαζί με άλλους «πρόθυμους» βουλευτές από τη ΝΔ να σχηματίσουν κόμμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σήμερα και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συνοχής στη ΝΔ, ζήτησε τη σύγκλισης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις. Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης σε επιστολή του αναφέρει:
«Μετά τα όσα συνέβησαν στην χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή, προκύπτει μείζον πρόβλημα συνοχής της Κυβερνητικής πλειοψηφίας. Υπενθυμίζω, ότι στο πρόσφατο παρελθόν τρεις φορές απεσύρθησαν την τελευταία στιγμή Κυβερνητικές τροπολογίες, προ του κινδύνου καταψήφισης τους. Εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά, ζητώ επείγουσα σύγκλιση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, για ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά και ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας. Αναμένω την απάντηση σας, μετά την αυτονόητη συνεννόηση που θα έχετε με τον Πρόεδρο του κόμματός μας».
Όλοι απόρησαν με την επιστολή αυτή καθώς ούτε χθες στη Βουλή αλλά ούτε και σήμερα η ΝΔ εμφάνιζε προβλήματα συνοχής, αντιθέτως όλοι οι βουλευτές «μπετόν» ακολούθησαν την προτροπή του Αντώνη Σαμαρά να μη δημιουργήσουν πρόβλημα. Αν συνδυάσει κανείς την κίνηση του Ν. Κακλαμάνη με τις φήμες περί υπόγειων συζητήσεων για δημιουργία κόμματος, τότε μπορεί να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της πρότασης για σύγκλιση Κ.Ο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαρκόπουλος είχε βρει του επτά. Ανεξάρτητους και αναζητούσε πρόσβαση, μαζί με τον Ν. Κακλαμάνη, στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και μάλιστα αν είναι δυνατόν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά ίσως και μετά. Άλλωστε, οι σχέσεις του κ. Μαρκόπουλου με τον Π. Καμμένο δεν διήγαν και τις καλύτερες ημέρες τον τελευταίο καιρό ενώ σε ότι αφορά τον κ. Κακλαμάνη, φαίνεται ότι δε συγχωρεί στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έγινε αυτός γραμματέας του κόμματος αλλά ο Μ. Κεφαλογιάννης. Προφανώς ξεχνά βέβαια, ότι στις εσωκομματικές εκλογές ηττήθηκε με τεράστια διαφορά, 301 ο κ. Κεφαλογιάννης, 186 ο Ν. Κακλαμάνης.
Ξέρουμε όλοι ότι στη μακρά πολιτική ιστορία της χώρας, τα «μαγειρέματα» γίνονται σε υπόγεια και με όλους τους κανόνες της συνωμοσίας. Επίσης, ξέρουμε ότι οι «Εφιάλτες» σ’ αυτό τον τόπο έχουν καταδικαστεί. Γι’ αυτό, όποιος έχει κάτι να πει, ας το πει τώρα και φανερά. Ας αναλάβει τις ευθύνες του εδώ και τώρα. Αν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης ας το κάνει. Αλλά θα πρέπει να ξέρει το διακύβευμα.
Και όλοι θα πρέπει να θυμούνται: Το χρήμα πολλοί αγάπησαν, την προδοσία ουδείς.
http://www.antinews.gr/2012/11/01/187331/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: