Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Περιοδεύων νεοφιλελεύθερος θίασος!

Όλοι θυμόμαστε, δεν πάει δα και πολύς καιρός κάτι παραπάνω από δυο μήνες θαρρώ που έβλεπα τον νεοκενσυανιστη πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε μια άνευ προηγουμένου θεατρική παράσταση να εξαγγέλλει το νέο φιλελεύθερο μέτωπο του περιστοιχιζόμενος από τα φαντάσματα της πολιτικής Ντόρα , Άδωνη και αλλά καρτούν !
Προκειμένου λέει να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή της προοπτική και αλλά τέτοια όμορφα και πομπώδη θα κάνανε ότι είναι δυνατόν, θα προχωρούσαν λέει σε διαρθρωτικές αλλαγές (βλ απολύσεις στο δημόσιο , καταστρατήγηση των ελαχίστων εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων κλπ) αλλά για ένα πράγμα μπορούσε να εγγυηθεί και να βάλει κόκκινη γραμμή ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ και αντιθέτως θα γινόταν πολύ μεγάλη προσπάθεια να μειωθούν και οι υπάρχοντες! Κατηγορούσε μάλιστα τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ σαν κρατιστές και πως έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να φορολογήσουν σκληρά προκειμένου να βρουν έσοδα για να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους
Κόντεψα να τον πιστέψω ακόμα και γω!! Ε, νεοφιλελεύθερος είναι σκέφτηκα και στην λογική του όλο και λιγότερο παρεμβατικό κράτος ίσως να πιστεύει αυτά που λέει! Άλλωστε εκεί στο που.. το Χάρβαρντ το λιγότερο κράτος είναι ευαγγέλιο όλων των νεοφιλελευθέρων ηλιθίων που παριστάνουν τους οικονομολόγους για να δαγκώνουν τον κοσμάκη!
Δυόμιση μήνες μετά όντας πρωθυπουργός ο δήθεν νεοφιλελεύθερος Σαμαράς διαψεύδει ακόμα και τον κακό εαυτό του ! Φοροτσουνάμι σε όλα τα επίπεδα (αμέσους ΚΑΙ έμμεσους φόρους )
Φόρος γιατί έχεις παιδιά φόρος, γιατί δεν έχεις παιδιά , φόρος γιατί θα μπορούσες να χεις παιδιά , φόρος για την εκπνοή , η εισπνοή είναι ελεύθερη φόρος στον καπνό γιατί κουράζομαι να σας βλέπω να στρίβετε, φόρος στο υγραέριο γιατί τσιμπήσατε ηλίθιοι και σκάσατε την 1500αρα για να κάνετε μετατροπή στα αμάξια σας, φόρος εισοδήματος φόρος απώλειας εισοδήματος από την περικοπή που σας κάναμε! Φόροι ,φόροι, φόροι !
Αν σε έβλεπε Αντωνάκη μου ο Ανταμ Σμιθ και Μαξ Βέμπερ θα έσκιζαν τα οικονομικά τους πτυχία και θα γίνονταν μπαλαρίνες αντί για οικονομολόγοι! Η πλάκα είναι ότι αν εσύ και η παρέα σου ο Ευάγγελος ο υποκλοπέας και ο Άγιος Φώτιος ο απαγκιστρωτής παίζετε τον ρόλο σας τόσο καλά τον ρόλο σας που όταν (πολύ σύντομα) μείνετε άνεργοι και δεν εκλεχθείτε μπορείτε να φτιάξετε έναν περιφερόμενο θίασο (κοινώς μπουλούκι ) και να οργώσετε την επαρχία ! Θα χεστείτε στο τάλιρο αδελφέ μου χώρια το ζαρζαβατικό που θα μαζέψετε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: