Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γιούνκερ: 12 Νοεμβρίου οι τελικές αποφάσεις "Να σταματήσει η συζήτηση για έξοδο από το ευρώ"

«Η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πρέπει να τερματιστεί. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι τη 12η Νοεμβρίου στο τακτικό Eurogroup αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου δεν θα ληφθούν αποφάσεις. Πρόσθεσε όμως ότι και στην έκτακτη σύνοδο της 8ης Νοεμβρίου είναι και πάλι απίθανο να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.
Σε άλλη παρέμβασή, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «πρέπει να τερματιστεί· αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».
Η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, προετοιμάζεται στις Βρυξέλλες από τους τεχνοκράτες της ομάδας εργασίας του Εurogroup.
Oπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με τη χορήγηση διετούς επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: