Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σε "Μεγάλο Αδελφό" εξελίσσεται το Υπ. Οικονομικών-Υπό έλεγχο όλες οι δαπάνες.

Διασταυρώσεις καταθέσεων, δόσεων δανείων, λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, νοσηλίων και ασφαλίστρων θα πραγματοποιεί η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το εισόδημα των φορολογούμενων. Η υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων για τις δαπάνες αυτές των φορολογούμενων από τις τράπεζες και τους άλλους φορείς προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Το άθροισμα των δαπανών αυτών θα αποτελεί δείκτη προσδιορισμού του εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου. Στην υποχρέωση υποβολής των στοιχείων αυτών προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμπίπτουν τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και τα σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.
Ειδοποιητήρια για καταθέτες εξωτερικού.
Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς τους φορολογούμενους που διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν φόρο για το ποσό των καταθέσεων τους που δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους.
Από: e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: