Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Καλαβρύτων προς Χρυσή Αυγή: Είστε η γλυκειά ελπίδα του λαού

Ενα απίστευτο όσο και προκλητικό «δοξαστικό» υπέρ της Χρυσής Αυγής επεφύλασσε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Στην ανακοίνωσή του:
Ευχαριστεί (!) την Χρυσή Αυγή που –με τις ασχήμιες της κατά τα επεισόδια του Χυτηρίου- «υπερασπίσθηκε», όπως προκλητικά υποστηρίζει, το όνομα του Χριστού.
Βάλλει εμμέσως κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη συνέντευξή του στο Εθνος, αποκαλύπτοντας πάντως τη δυναμική που απέκτησε η ψύχραιμη παρέμβαση του Χρυσόστομου στους κόλπους της εκκλησίας καθώς το κείμενό του διακινήθηκε ήδη προς τους ιεράρχες με την επισήμανση: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη. Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».
Καταφέρεται με βαρύτατους ισχυρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «κουκουλουφόρους» και μιλώντας για «τσιράκια της αριστερής πτέρυγας» που «έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή την αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου».
Προτρέπει την Χρυσή Αυγή να ...βελτιώσει το στυλ της (sic) ώστε να καταστεί γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πολιτικό σύστημα».
Ολόκληρη η, σχεδόν παραληρηματικής έξαρσης, ανακοίνωση του Καλαβρύτων έχει ως εξής:
Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας. Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου. Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.
Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διά τους εξής λόγους:
1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω. Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Πουλή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.
2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαίνια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!
3) Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, γι' αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα χρόνια, ουδέποτε υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!
Οι Έλληνες που έζησαν τον εφιάλτη της Χρυσής Αυγής
διαβάστε επίσης:
Οι Έλληνες που έζησαν τον εφιάλτη της Χρυσής Αυγής
4) Είμαι λοιπόν ακομμάτιστος και γι' αυτό δεν ασχολούμαι με την πολιτική! Πιστεύω όμως, ότι στη Δημοκρατία όλοι χωρούν! Παρά ταύτα ασχολούμεθα με τους πολιτικούς, των οποίων τις πράξεις κρίνουμε και ενίοτε επικρίνουμε, οσάκις παραβλάπτεται είτε η Μεγάλη μας Μητέρα, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είτε η άλλη μας Μητέρα, η ΠΑΤΡΙΔΑ, η γλυκειά μας Ελλάδα, η Χώρα των Ηρώων και των Αγίων!
Υπό την έννοια αυτή κατέκρινα δημοσίως και τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν, καλώντας τους πολιτικούς Αρχηγούς των εν τη Βουλή Κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές, παρέλειψε να προσκαλέ- σει και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να με συνδέσουν με την παράταξη αυτή. Αλλά δεν έχουν αποδείξεις! Απλώς τότε είπα: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».
Guardian: Φόβος και βδελυγμία στην Αθήνα - Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς
διαβάστε επίσης:
Guardian: Φόβος και βδελυγμία στην Αθήνα - Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς
5) Ένας σοβαρός, λόγιος, αρετής άνθρωπος και αγαπητός μας Αδελφός Αρχιερεύς προσφάτως, με σκληρές δηλώσεις του, επετέθη εναντίον της Χρυσής Αυγής, προέβη δε και σε ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν με ευρίσκει σύμφωνο. Με όλα αυτά όμως ο Αρχιερεύς εκείνος άνοιξε ένα μέτωπο, μια μεγάλη συζήτηση, την οποία εκμεταλλεύθησαν τα ΜΜΕ με στόχο, έτσι ώστε η Ελληνική Κοινή Γνώμη να παύσει να ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κατορθώματα των Πολιτικών, και να ασχολείται με τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή. Τώρα πια ψάχνουν να ανακαλύψουν ποίοι Αρχιερείς είναι με την Χρυσή Αυγή και ποίοι είναι εναντίον της! Δεν θα μετέβαινα, λοιπόν, διότι δεν θα ήθελα να δώσω τροφή στα αδηφάγα στόματα των ΜΜΕ! Παρά ταύτα ο λόγος αυτός εξέλιπε! Χωρίς να δώσω κάποια αφορμή, αυτό έγινε ήδη! Επί τρεις ημέρες τώρα κορυβαντιούν εναντίον μας μόνο και μόνο με την υπόθεση, ότι μπορούσα να παραστώ σήμερα εδώ. Κατέφαγαν τις σάρκες μου! Με κατακρεούργησαν!
6) Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού. Σε άλλους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθές. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά. Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πως π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο «εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό; Καλόν είναι να μη ξεχνούν, ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την Πατρίδα θεωρείται αμάρτημα, και το «εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι «ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας.
7) Ας μη λησμονείται επίσης, ότι στην εποχή μας όσοι παραχαράσσουν την ιστορία μας όχι μόνον παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά αντιθέτως και επιπλέουν και επιβραβεύονται! Έστω ως απόδειξη η κα Ρεπούση, που ωμίλησε για τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη. Σήμερα είναι Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, και γι' αυτό όχι μόνο φρουρείται από την Ελληνική Αστυνομία μας, αλλά και ακριβοπληρώνεται από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου!
8) Καλόν θα ήτο επίσης οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής να ακροασθούν την αγωνία του σημερινού Έλληνα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό σας. Ας μη λησμονούν, ότι αφ' ότου ξέσπασε η οικονομική κρίση περίπου τρεις χιλιάδες (3.000) Έλληνες αυτοκτόνησαν! Και όμως τα προδοτικά ΜΜΕ της εποχής μας ενώ προβάλλουν και μεγενθύνουν τις όποιες ακρότητες της Χρυσής Αυγής, εν τούτοις επιμελώς αποσιωπούν και «ταπώνουν» την μεγάλη αυτή καταστροφή, την οποίαν κάθε μέρα προκαλεί το σάπιο πολιτικό σύστημα! Ακόμη και πολεμική σύρραξη αν είχαμε, πολύ δύσκολα θα υπήρχαν τόσοι νεκροί, τόσες χήρες, τόσα ορφανά, τόση δυστυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
9) Για όλους αυτούς τούς λόγους δεν θα μεταβώ απόψε στα εγκαίνια. Αλλά και για τους εξής πρόσθετους ακόμη λόγους. Αν πήγαινα, θα δικαιωνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν τους έκαμα το χατίρι! Θα ήθελα να γνωρίζουν, ότι δεν τους «χαμπερίζω!» Και μόνο στην ιδέα, ότι μπορούσα να μεταβώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι εφρύαξαν, τα δε αδηφάγα ΜΜΕ, όπως και παραπάνω είπα, επί τρεις ημέρες τώρα δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου, χωρίς κάποιος να κάμει τον κόπο για να με ερωτήσει τι σκέπτομαι να κάμω. Από τις εκατοντάδες των δημοσιογράφων μόνο δύο -φιλικά προσκείμενα στην ελαχιστότητά μου πρόσωπα- είχαν την ευγένεια να με καλέσουν στο τηλέφωνο και να με ερωτήσουν σχετικά. Απήντησα αμέσως, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, θα παραστεί όμως κάποιος κληρικός ως εκπρόσωπός μου.
10) Δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να διαφεντεύει τη ζωή μου. Ας κοιτάξουν τα δικά τους και ας μας αφήσουν ήσυχους. Η Χρυσή Αυγή τους έκαψε; Ας θυμηθούν τα «ανδραγαθήματα» των δικών τους «κουκουλοφόρων» και των λοιπών «αναρχικών», οι οποίοι πριν δύο χρόνια περίπου έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, για να τα εκσφενδονίζουν εναντίον των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή τη δική μας, αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που ήταν και έγκυος, όταν οι «γνωστοί-άγνωστοι» έρριψαν βόμβες Μολότωφ στο Υποκατάστημα της Τραπέζης επί της οδού Σταδίου, εκεί όπου εργαζόταν! Δράστες βέβαια τότε δεν ήταν οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής! Μπορεί όμως να ήσαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ! Οπωσδήποτε όμως γενικώτερα ήσαν τα τσιράκια της αριστεράς πτέρυγος. «Αιδώς Αργείοι»! Έχετε και το θράσος να ομιλείτε! Δεν θα σας καταστήσω ρυθμιστές της ζωής μου! Από επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είμαι συνηθισμένος!
11) Ωσαύτως δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται είτε με την Εκκλησία, είτε με τους Αρχιερείς! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους αυλή! Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!
12) Στον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουμε και τα περί Ναζισμού λεχθέντα, όχι επειδή θέλουμε να υπερασπισθούμε τη Χρυσή Αυγή, αλλά διότι θέλουμε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τη Δημοκρατία! Στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας» απαντάμε ευθέως: Η Χρυσή Αυγή μέχρι αυτήν την ώρα δεν αποτελεί μία «συμμορία»! Αντιθέτως, είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κόμμα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ισότιμο και ισόκυρο με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή μήπως δεν είναι; Δεν προήλθε μέσα από νόμιμες εκλογές και από δημοκρατικές διαδικασίες; Ασφαλώς, ΝΑΙ! Άρα όσοι δεν την αναγνωρίζουν είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Προκαλώ την Βουλή των Ελλήνων: Χαρακτηρίστε διά Νόμου την Χρυσή Αυγή ως παράνομη οργάνωση και τότε εμείς πρώτος θα της δώσουμε μια μεγάλη κλωτσιά! Μέχρι τότε όμως εσείς, όσοι ομιλούν περί «συμμορίας», θα θεωρούνται «φασίστες»! Θα μας θυμίζουν τους Μπολσεβίκους της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως!
13) Επιστεγάζοντες, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς την Χρυσή Αυγή. 
Κύριοι της Χρυσής Αυγής,
Λέγοντας και γράφοντας όλα αυτά, μη νομίσετε, ότι είμαι δικός σας οπαδός! Απλώς είμαι λάτρης της Δημοκρατίας και υπηρέτης της αληθείας! Θα σας επαινώ, όπου πρέπει και θα σας κατακρίνω, όπου διαπράττετε σφάλματα! Είμαι της Εκκλησίας μέλος και της Ελλάδος γέννημα και θρέμμα! Διορθώστε ακρότητες και λάθη, ώστε να είσθε περισσότερον ωφέλιμοι.
Κάποιοι σας κατέκριναν, επειδή διαμαρτυρηθήκατε για την προβολή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο θέατρο «Χυτήριο». Εμείς, αντιθέτως, προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή -χωρίς να χρησιμοποιήσετε βόμβες Μολότωφ, πέτρες, ξύλα, ή και αποξηλωμένα μάρμαρα- υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!
Στη Δημοκρατία έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρώμεθα, ευπρεπώς βέβαια και με ειρηνικό τρόπο. Για να καταλάβετε τι σπουδαίο έργο επιτελέσατε, θα επαναλάβω εδώ τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εδήλωσε σχετικώς τα εξής: «Τι θα έλεγε η Ελληνική Πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση, στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κ.... ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού;Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;»
Τα τελευταία αυτά λόγια ας είναι και μια απάντηση σε ένα αγαπητό μας Ιεράρχη, ο οποίος με Fax μας διαβίβασε σχετικά κείμενα από το «εθνος.gr» και το «αντίφωνο» με την συμβουλή: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη ....» και την προτροπή: «Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».
Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!». Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!
Τελειώνοντας, λέγω, ότι εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία των Εγκαινίων σας μόνο και μόνο για να περάσω στην Ελληνική Κοινωνία αυτά τα μηνύματα! Πότε άλλοτε άραγε θα εύρισκα ένα τόσο πρόσφορο βήμα; Σας έδωσα μερικά μηνύματα, τα οποία τα ΜΜΕ ασφαλώς θα κόψουν και θα ράψουν στα δικά τους μέτρα! Όταν θα κυκλοφορήσει αυτό το Δελτίο τα ΜΜΕ δεν θα αντιλέγουν σ' ΑΥΤΑ που διετύπωσα, αλλά θα τα κόψουν και θα τα ράψουν στα δικά τους μέτρα, και τελικά για μια ακόμη φορά θα κατακρεουργήσουν ΑΥΤΟΝ που τα είπε πρός δόξαν της Δημοκρατίας! Έτσι όμως θα διαπιστωθεί, ότι σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: