Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Τα μέτρα θα τα καταθέσω και ας με ρίξουν

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους εταίρους και με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όλοι τον παρέπεμψαν στην έκθεση της τρόικας. «Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Πρέπει να προχωρήσουμε» φέρεται να είπε σε στενό του συνεργάτη ο Αντώνης Σαμαράς και πήρε στο «πορτοκαλί» τηλέφωνο τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο ζήτησε να πάει αμέσως στο Μαξίμου.
«Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στον Γιάννη Στουρνάρα και του ζήτησε να δουν τις τελευταίες λεπτομέρειες από τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα προκειμένου μέχρι την επόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου να έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην βουλή.
Η γραπτή δήλωση του Πρωθυπουργού
Το κλίμα στο Μαξίμου ήταν βαρύ και ο προβληματισμός έντονος. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι χωρίς την σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων το ρίσκο που παίρνει είναι πολύ μεγάλο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μην περάσουν τα μέτρα. «Εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας. Εγώ θα κάνω το καθήκον μου» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών.

Άλλωστε, ήξερε πως δεν θα υπήρχε νόημα να γίνει η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης χωρίς να έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του προϋπολογισμού αλλά και του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προκειμένου να μην υπάρξει καμιά «γαλάζια διαρροή» στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Ο Αντώνης Σαμαράς συζήτησε το επίμαχο θέμα στην συνάντηση που είχε με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη όπως επίσης μίλησαν και για το πότε θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ. Ειδικό ρόλο προκειμένου να μην υπάρξουν «αντάρτες» έχουν αναλάβει οι Β. Μειμαράκης, Δ. Σταμάτης και Θ. Μπούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: