Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η τελευταία προσπάθεια την ύστατη στιγμή-Θα πέσει η κυβέρνηση ή θα ψηφιστούν τα μέτρα;''Παράθυρο'' Κουβέλη:Στοίχημα να πετύχει η κυβέρνηση!

- Σε εξέλιξη σύσκεψη υπουργών με τον πρωθυπουργό για να κλείσει το πακέτο
- Όλο το χρονοδιάγραμμα της χαρακτηριζόμενης ως ''διαβολοεβδομάδας''
- Αύριο στο Euro Working Group πρέπει να παρουσιαστούν τα μέτρα
- Στουρνάρας: Σ' ένα νομοσχέδιο τα μέτρα στη Βουλή
- Όρους υποτέλειας στην έκθεση της τρόικας που αποκαλύπτει το Spiegel
- Νέες απειλές Σόιμπλε για διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα
Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά.
Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 και πρόκειται ουσιαστικά για την ύστατη προσπάθεια για να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου των μέτρων.
Τα περιθώρια τελείωσαν και αυτό σημαίνει πως σήμερα πρέπει οπωσδήποτε να "κλειδώσουν" όλα τα μέτρα αφού αύριο Δευτέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν τα μέτρα στο Euro Working Group.
Στη συνέχεια, την Τρίτη τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή και την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης για να δώσει την έγκρισή του.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τα μέτρα θα πάνε προς ψήφιση στη Βουλή σ' ένα συνολικό νομοσχέδιο γι' αυτό και μέχρι την τελευταία στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθούν οι μέγιστες συναινετικές λύσεις σε όλα τα θέματα που αποτελούσαν τα μεγάλα "αγκάθια" όπως τα εργσιακά.
Στο μεταξύ, ερώτημα παραμένει ακόμη τι στάση θα κρατήσει ο Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι αντιδρούν για τα εργασιακά.
Πάντως, σε μία γεμάτη μηνύματα συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως "πάνω απ' όλα πρέπει να μείνουμε στο ευρώ"ενώ χαρακτήρισε ως στοίχημα την επιτυχία της κυβέρνησης.
Πρόκειται για κρίσιμη "διαβολοβδομάδα" για τη χώρα αφού στο Eurogroup θα κριθεί ουσιαστικά η εκταμίευση της δόσης και το θέμα της επιμήκυνσης.
"Κλειδί" για την εκταμίευση είναι και η έκθεση της τρόικας την οποία αποκάλυψε σήμερα το περιοδικό Spiegel και στην οποία προβλέπονται ρητά νέα αύξηση στους φόρους εαν δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, ο δεσμευμένος λογαριασμός που θα μπαίνουν οι δόσεις, αλλά και νέο ''κούρεμα'' του χρέους.
Σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο κυκλοφορεί αύριο, «η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: