Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Διώτης: «Αν ο Βενιζέλος μου ζητούσε να ερευνήσω τη λίστα θα το έκανα» Πηγή: Διώτης: «Αν ο Βενιζέλος μου ζητούσε να ερευνήσω τη λίστα θα το έκανα»


Σημαντικές αποκαλύψεις για την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και τον ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών έκανε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Διώτης αποκάλυψε πως ο ίδιος παρέλαβε τη άτυπα τη λίστα σε μορφή USB από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λίγο πριν ο δεύτερος αλλάξει υπουργείο, τονίζοντας πως αυτή δεν συνοδευόταν από κάποιο συνοδευτικό έγγραφο ή αριθμό πρωτοκόλλου.
Μάλιστα προσέθεσε πως ουδέποτε αναφέρθηκε το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση με τη λίστα ενώ όταν ρώτησε των πρώην υπουργό Οικονομικών πως αυτή βρέθηκε στην κατοχή της ελληνικής κυβέρνησης εκείνος του απάντησε πως αυτό έγινε «με τη συνδρομή ξένων μυστικών υπηρεσιών».
Σε ότι αφορά την λίστα με τα 10 πρόσωπα που ισχυρίσθηκε ο κ. Καπελέρης ότι παρέλαβε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης υποστήριξε πως δεν είχε καμία ενημέρωση ενώ δεν γνώριζε καν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε παραγγείλει τέτοια έρευνα.
Στη συνέχεια ο κ. Διώτης ισχυρίσθηκε πως παρέδωσε τη λίστα στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατα τον ίδιο τρόπο με τον οποίο την παρέλαβε χωρίς να έχει ελέγξει το αρχείο. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να αποφασίζονται από την εκτελεστική εξουσία.
«Αν μου ζητούσε να ερευνήσω το θέμα θα το έκανα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν επί των ημερών του διεξήχθη έρευνα από το ΣΔΟΕ σε σχέση με παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων, ο κ. Διώτης απάντησε πως έγιναν μεμονωμένες έρευνες αλλά ουδέποτε υπήρξε η σύνταξη κάποιας λίστας.
Αρνητικά απάντησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ερωτώμενος από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αν ο κ. Βενιζέλος τον είχε ενοχλήσει για την πορεία των ερευνών σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.
«Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται όπως πληροφορούμαστε, σε τηλεοπτικό δελτίο ότι σε τακτά διαστήματα σας ενοχλούσε σε ότι αφορούσε την πορεία των ερευνών. Ξανασυζητήθηκε το ζήτημα του ηλεκτρονικού αρχείου ;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Όχι ποτέ», απάντησε ο κ. Διώτης.
«Από πλευράς σας ποιος ήταν ο λόγος που δεν ξανασυζήτηθηκε το ζήτημα;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Διώτης απάντησε: «Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Δεν ετέθη»
«Συζητήθηκε ποτέ η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας;» ρώτησε πάλι η βουλευτής λαμβάνοντας την απάντηση από τον κ. Διώτη: «Είχε τεθεί ακροθιγώς στις συζητήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: