Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

«Στην Ελλάδα κυβερνούν τραπεζίτες και ΜΜΕ»

“Συνέντευξη καταπέλτης του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters”
«Στην Ελλάδα δεν κυβερνούν στην πραγματικότητα τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στην Ελλάδα την πραγματική εξουσία έχει μια χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία, σε συνεργασία με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και με τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, έχουμε ήδη 20% μείωση του ΑΕΠ, πράγμα το όποιο καταδεικνύει μια πρωτοφανή κατάσταση. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία για μια χώρα σε καιρό ειρήνης. Η Ελλάδα μοιάζει πια με χώρα καταστραμμένη από πόλεμο».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το σκληρό πακέτο μέτρων στη βουλή και σημείωσε ότι «Αν λοιπόν, επιβληθούν και νέα μέτρα, νομίζω ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Εμείς λοιπόν δε θα σταθούμε μόνο στο να τα καταψηφίσουμε στη Βουλή, αλλά θα καλέσουμε όλους τους βουλευτές, ανεξάρτητα από τα κόμματα στα όποια ανήκουν, να σταθούν μπροστά στην ιστορική τους ευθύνη και να πράξουν σύμφωνα με την συνείδησή τους».
Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε αν υπάρχει η πιθανότητα παραίτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να οδηγηθεί η χώρα πρόωρα σε νέες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «Αν οι κυβερνήσεις έρχονται υποσχόμενες κάποια πράγματα, κάνουν ακριβώς τα αντίθετα και η πολιτική τους βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λάου, τότε οι κυβερνήσεις αυτές δεν μπορούν να αντέξουν. Για εμάς προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί το να αποτρέψουμε αυτή την πολιτική. Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κόλπα, δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης, αλλά είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκουμε συμμάχους, όχι μονό σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στους πολίτες που από φόβο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».
Στην ερώτηση του Reuters σχετικά με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας αν δεν περάσει το σκληρό πακέτο μέτρων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι: «Η Ελλάδα είναι ήδη μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν έχουν ακόμα χρεοκοπήσει οι τράπεζές της, διότι αν χρεοκοπήσουν οι ελληνικές τράπεζες, θα απειληθεί με χρεοκοπία συνολικά το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Και οι ελληνικές τράπεζες είναι ζόμπι. Δεν είναι πραγματικές τράπεζες. Είναι ανοιχτές και μπορούν τα ΑΤΜ να δίνουν χρήματα, ακριβώς διότι η ΕΚΤ μπορεί να τους δίνει ρευστότητα. Και τους δίνει ρευστότητα όχι από φιλευσπλαχνία, από φιλανθρωπία απέναντι στην Ελλάδα, αλλά γιατί ξέρουν παρά πολύ καλά ότι το ρίσκο της κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι δυσανάλογο με το όφελος μιας τέτοιας προοπτικής».
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: