Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μέλη του ΚΚΕ σήκωσαν πανό στο βράχο της Ακροναυπλίας

Κρατώντας σημαίες του ΚΚΕ, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συγκεντρωμένα αυτή την ώρα στο βράχο της Ακροναυπλίας, σημείο μαρτυρίου αγωνιστών του Κομμουνιστικού κόμματος, στο Ναύπλιο.
Σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου να τιμήσουν τους φυλακισμένους, βασανισμένους, εκτελεσθέντες αγωνιστές και την αντίσταση κατά του φασισμού στη περίοδο του 1940, τα μέλη του ΚΚΕ σήκωσαν πανό που γράφει: «Οχι στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όχι στο Φασισμό».
Στο μεταξύ, ομαλά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Τρίπολη, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη -που εκπροσώπησε την κυβέρνηση- να δηλώνει πως σαν Έλληνες θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες.
Μόνη εξαίρεση μια ομάδα από το Εργατικό Κέντρο κι άλλη μια από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Αρκαδίας, που είχαν αναρτήσει τα πανό τους στο χώρο της παρέλασης και φώναζαν συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της. Στο τέλος, η ομάδα του Αντιφασιστικού μετώπου φωνάζοντας αντιμνημονιακά συνθήματα προσπάθησε να παρελάσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού απωθήθηκε από την αστυνομία. Δημιουργήθηκε μικρή ένταση και έγινε χρήση δακρυγόνου περιορίζοντας τους διαδηλωτές.
Στην Καλαμάτα ομάδα πολιτών φώναζαν συνθήματα ενώ προσπάθησαν να παρελάσουν. Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία τους και μετά την απομάκρυνση των επισήμων, από τον χώρο τους άφησε και πέρασαν. Στην Κόρινθο χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση έληξε ήρεμα, αν και εκεί δεν έλειψαν τα συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: