Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Gοldman Sachs αναβαθμίζει –εμμέσως – την ελληνική οικονομία

Σε μια κίνηση-κόντρα στο θολό τοπίο που επικρατεί ακόμη για την «τύχη» της ελληνικής προσπάθειας, η κορυφαία επενδυτική Goldman Sachs, αναβαθμίζει εμμέσως την ελληνική οικονομία, υιοθετώντας μικρότερο «ασφάλιστρο κινδύνου» για την Ελλάδα!
Συγκεκριμένα, στην έκθεσή του για την μετοχή του ΟΠΑΠ, ο αμερικανικός οίκος αιτιολογεί την αύξηση της τιμής στόχου για τον τίτλο, σημειώνοντας πως αυτή «αντανακλά το μικρότερο ασφάλιστρο κινδύνου της χώρας (lower country specific risk premium)»!
Επί της ουσίας η Goldman Sachs γίνεται ο πρώτος οίκος που μειώνει τον «κίνδυνο» για … «ατύχημα» στην ελληνική οικονομία, ήτοι εκτιμά πως το ρίσκο μιας επένδυσης στην ελληνική οικονομία και αγορά σήμερα είναι μικρότερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Ως κίνηση αυτή η έμμεση αναβάθμιση αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για το λόγο πως παραδοσιακά τις «συστάσεις» της Gοldman Sachs τις ακολουθούν πολλοί άλλοι οίκοι και κραταιοί επενδυτές.
Επιπρόσθετα η κίνηση αυτή της Gοldman Sachs έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης έκθεσής της, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου, όταν ο οίκος είχε τονίσει πως η λιτότητα στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια και πως κάθε επιπλέον «δόση λιτότητας» ή νέο μέτρο θα αποδειχθεί αντιπαραγωγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: