Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !!! Ο Σόϊμπλε και τα τσιράκια του !!!

Το μεγαλείο (!!!) της ιδεολογίας του “νεοφιλελευθερισμού”, της Τραπεζοκρατίας, οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη υγιής, είμαι αντίθετος σε μία λύση για την Ελλάδα η οποία δεν θα θεωρείται βιώσιμη για τις αγορές, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μείωση των κρατικών χρεών", σημείωσε.
"Στο τελευταίο πρόγραμμα της Ελλάδας εισαγάγαμε μηχανισμούς, πρέπει να ενδυναμώσουμε αυτούς τους μηχανισμούς με την έννοια των μηχανισμών ελέγχου, ενδεχομένως και αυτόματων σταθεροποιητών" είπε.
Τήν πλήρη κατεδάφιση του οργανωμένου Ελληνικού κράτους, και την πλήρη κατάργησή του ώς Ανεξάρτητου Κράτους, με την μετατροπή του σε “φέουδο” της Γερμανίας και των συνεταίρων της, πιστωτών μας, αποτελεί η πολιτική πρόταση του Υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι δηλώσεις του ότι, “Η Ελλάδα θα έχει μια ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημοσιονομικά πλαίσια με μηχανισμούς οι οποίοι θα συσταθούν από τους διεθνείς δανειστές της” εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά περί της προθέσεως του Γερμανού Υπουργού των Οικονομικών και αυτών τους οποίους εκπροσωπεί.
Η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου περί “προτεκτοράτου” (σ.σ. τώρα το διαπίστωσε !!!), δημιουργεί βάσιμες υποψίες για τίς νέες απαιτήσεις περί επιβολής στην Ελλάδα, διεθνούς οικονομικού ελέγχου (σύσταση μηχανισμών ελέγχου απο τους πιστωτές μας) και μας προιδεάζει για τα επερχόμενα.
Κατέληξε δε ο Γερμανός υπουργός απευθυνόμενος στο κοινό του, «σκεφτείτε τι σκέφτονται οι άνθρωποι σε άλλες χώρες του κόσμου, όταν η μεγάλη και ισχυρή Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μιάς μικρής χώρας όπως η Ελλάδα».
Συγχρόνως η “τρόικα”, δηλ, οι εκπρόσωποι των “φεουδαρχών”, αξιώνει να κατατεθεί η δόση σε έναν «άλλου τύπου» λογαριασμό, από τον οποίο θα απελευθερώνονται σταδιακά τα ποσά ανάλογα με την πρόοδο της χώρας, τον έλεγχο του οποίου (λογαριασμού) δεν θα έχει η Ελλάδα, αλλά η Τρόικα.
Ύστερα από τρία χρόνια πιστής εφαρμογής πολιτικών δικής τους έμπνευσης και καθοδήγησης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαπιστώνει, ότι το αποτέλεσμα των δικών του “εμπνευσμένων” πολιτικών έχουν περιέλθει σε τέλμα, δεν οδηγούν πουθενά, η κατάσταση είναι μη υγιής.
Και άς φώναζε η μισή Ευρωπαική ήπειρος περί του αντιθέτου, ο “θρόνος” ήταν πολύ ψηλά για να ακούσει αυτές τίς άλλες φωνές ο Σόιμπλε, οι οποίες σήμερα επαληθεύονται πλήρως.
Περί τίνος πρόκειται όμως αυτή η πρόταση ελέγχου απο “εμπειρογνώμονες” και “ειδικούς” της δημοσιονομικής διαχείρισης του Ελληνικού κράτους :
Πρόκειται για ένα καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου με πλήρη υποθήκευση του φυσικού πλούτου μιας χώρας.
Η τρόϊκα επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους από τους ξένους.
Αυτό το οποίο συνέβαινε την περίοδο 1941-1944 στην Κατοχή, και είχε εφαρμοστεί το 1897 από τις μεγάλες τότε δυνάμεις. Ο προτεινόμενος απο την κατοχική Τρόικα, δεύτερος λογαριασμός, θα τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ουσιαστικά μεταφέρεται η δημοσιονομική διαχείριση του κράτους στην δικαιοδοσία των ξένων πιστωτών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα, την απώλεια της Εθνικής της Ανεξαρτησίας και την πλήρη απροκάλυπτη κατοχή της.
Σε λίγο θα διορίσουν και εντεταλμένο πρωθυπουργό και υπουργικό συμβούλιο.
Οι βρυκόλακες του ναζισμού έφτασαν στο σημείο να ομιλούν για την Ελλάδα όπως ομιλούν για το παραλιακό οικόπεδό τους.
Οι άνθρωποι οι οποίοι, μαζύ με τους ντόπιους υπαλλήλους τους, επέβαλλαν τα μνημόνια και τα περιβόητα "εφαρμοστικά μέτρα" τους, οι άνθρωποι οι οποίοι επέβαλλαν την βίαιη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη, εφαρμόζοντας ανάλγητες πολιτικές εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού, οι άνθρωποι οι οποίοι συγκαλύψαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον τόπο, έρχονται σήμερα να αποτελειώσουν το “έργο” τους.
Θέλουν να ολοκληρώσουν τον καταστροφικό σχεδιασμό τους για μιά χώρα, να την λεηλατήσουν πλήρως, πλιατσικολογώντας τον υπερήφανο Ελληνικό λαό και την χώρα μας, και ο οποίος παρά τίς προβλέψεις τους παραμένει “όρθιος”.
Η αποκάλυψη του "σημειώματος" του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο προτείνεται η δημιουργία μηχανισμού ελέγχου της ελληνικής δημοσιονομικής διαχείρησης απο υπαλλήλους των πιστωτών μας, ώστε να διασφαλίζεται η κανονική εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στο ήδη τεταμένο κλίμα των ημερών.
Το έγγραφο-σημείωμα, στάλθηκε στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως το “υποβαθμίζει”, λέγοντας ότι "σημασία δεν έχει τι σου υποδεικνύουν, αλλά τι απαντάς". Το ΠΑΣΟΚ το έδωσε στη δημοσιότητα, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
Το έγγραφο-σημείωμα του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας, αναφέρεται στη δημιουργία ενός ειδικού δεσμευμένου «λογαριασμού εμπιστοσύνης» υπό την διεθνή διαχείριση (π.χ. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πόροι για το πρόγραμμα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους.
Σε αυτόν τον λογαριασμό θα καταλήγουν τα έσοδα από τις μελλοντικές πωλήσεις των Ελληνικών υδρογονανθράκων, αλλά και των κοιτασμάτων χρυσού, και του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας, ως εγγύηση για την αποπληρωμή των χρεών.
Βέβαια αποκαλύπτεται απο αυτές τίς “προτάσεις” περί της ίδρυσης ενός “λογαριασμού εμπιστοσύνης”, το μέγεθος και η ποιότητα της “Εθνικής απάτης” είς βάρος του Ελληνικού λαού απο την ηγεσία της ΕΕ και τους ντόπιους δωσίλογους.
Εξαπατήσαν έναν ολόκληρο λαό σχεδιάζοντας μεθοδικά την άλωσή του και την λεηλασία του Εθνικού του πλούτου, παρουσίαζοντας πλαστά οικονομικά στοιχεία τα οποία αφορούσαν το έλλειμμα και το αδιευκρίνιστο χρέος, παρουσιάζοντας ψευδώς το 2009 την χώρα μας ώς χώρα υπό χρεοκοπία, ενώ σήμερα "διδάσκουν" το έγκλημα στο Χαρβαρντ.
Οι εφιάλτες ντόπιοι πολιτικοί-υπάλληλοί τους, υλοποιήσαν το σχέδιο με την πλήρη υποστήριξή των πιστωτών μας.
Μετατρέψαν τίς ιδιωτικές οφειλές της χώρας (δάνεια απο ιδιωτικούς φορείς) σε διακρατικά δάνεια απο τα κράτη της ΕΕ, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ, “ δένοντας” χειροπόδαρα την χώρα με διακρατικές συμφωνίες και υποθηκεύσεις, μόνον και μόνον για να διασφαλιστούν οι “φίλοι” τους ιδιώτες πιστωτές μας.
Με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο, και οι ιδιώτες-πιστωτές μας εξοφλούντο επι τω ακεραίω, δεν έχασαν δηλαδή τίποτα, απεναντίας θα έλεγα, και οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας, έβαζαν “πόδι” στούς υδρογονάνθρακες και στον πλούτο της χώρας, καθιστώντας την “προτεκτοράτο” τους.
Όλοι είναι ευχαριστημένοι, εκτός απο τον Ελληνικό λαό ο οποίος πληρώνει το “μάρμαρο” χωρίς να ευθύνεται σε τίποτα. Και αυτό είναι ΑΔΙΚΟ.
Η αναφορά στο έγγραφο ότι πρέπει να μπαίνει στο λογαριασμό μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος και να χρησιμοποιείται για την ομαλή εξυπηρέτηση του χρέους είναι άκρως αναξιοπρεπής για τούς Έλληνες πολιτικούς και κυβερνώντες.
Σε περίπτωση δε, μη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, προτείνεται στο έγγραφο-σημείωμα να ακολουθεί αυτόματα η περικοπή πρωτογενών δαπανών, ή η αύξηση των εσόδων.!!!
Στις δημόσιες δαπάνες προτείνεται, οι αποκλίσεις από το σχέδιο του προϋπολογισμού να οδηγούν αυτόματα σε περικοπές δαπανών, ισομερώς καταμερισμένων σε όλα τα προγράμματα δαπανών.
Σύμφωνα με το περιοδικό der Spiegel, το οποίο επικαλείται ένα εσωτερικό υπόμνημα-έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε σκοπεύει να προτείνει την σύσταση επιτροπών, στις οποίες θα συμμετέχουν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να ελέγχεται η δημοσιονομική πειθαρχία των χωρών-μελών της ΕΕ.
Οι επιτροπές αυτές θα είναι αρμόδιες να επιβλέπουν τους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών της ευρωζώνης και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να επισημαίνουν τίς όποιες «ασυνήθιστες εξελίξεις», ικανές να οδηγήσουν σε οικονομική κρίση.
Το έγγραφο του Γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, διευκρινίζει ότι οι επιτροπές θα πρέπει επίσης να “ελέγχουν-επαληθεύουν” εάν οι εθνικές οικονομικές πολιτικές συμβαδίζουν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δηλαδή αν τηρούνται : α) το σύμφωνο σταθερότητας και β) το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ένα ερώτημα το οποίο τίθεται, είναι επίσης αν θα πρέπει να ενισχυθούν οι εξουσίες του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, ο οποίος θα μπορούσε να “υποχρεώνει” τις χώρες-μέλη της Ευρωζωνης, να “εφαρμόζουν” τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς χωρίς οι άλλοι Επίτροποι ή ο πρόεδρος της Επιτροπής να έχουν δικαίωμα προβολής ενστασης ή αντίρρησης.
Οι πολιτικοί οι οποίοι διαχειριστήκαν απο το 2009 έως σήμερα την κατάσταση στην χώρα μας ήταν ενήμεροι της πραγματικής κατάστασης, παρ’όλα αυτά ουδείς δεν αντιστάθηκε, ουδείς δεν μίλησε, ουδείς δεν παραιτήθηκε, ήταν και είναι όλοι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
Aegean Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: