Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Σαχινίδης: Δεν ξέρω καν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ

Μετά το δεν θυμάμαι που έβαλα τη λίστα του Παπακωνσταντίνου, το δεν ξέρω δεν απαντώ του Βενιζέλου, έρχεται ο Φίλιππος Σαχινίδης να προστεθεί στη λίστα αυτών που δηλώνουν άγνοια για το θέμα.
«Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της “λίστας Λαγκάρντ”. Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η ακρόασή του με ερωτήσεις βουλευτών.
Την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με τη “λίστα Λαγκάρντ”, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί κανονικά. Αίτημα για τον Παπαδήμο δεν έχουμε δει ακόμα, μιας και αυτός υπήρξε πρωθυπουργός, εκτός κι αν δεν είχε ενημερωθεί καν από τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο που αυτό επιβαρύνει εκ νέου τη θέση των δυο, μιας και γνώριζαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και αν κυνηγούσαν το θέμα δεν θα φτάναμε ούτε σε οριακό σημείο ούτε θα κόβαμε από όπου βρίσκαμε μισθούς και συντάξεις.
Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ψήφισε «παρών» ενώ απέρριψαν την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας. Η Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, θα συζητήσει και την πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή, για να συνεχίσει το έργο της.
Ομάδα Ολυμπία με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: