Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Pravda: "Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον Γ'ΠΠ"

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;
"Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας".
"Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς".
Ο Yevgeny Fyodorov, Ρώσος οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας και μέλος της Δούμας (ρωσικού κοινοβουλίου), κατέθεσε στην εφημερίδα Pravda την άποψή του για τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο.
Κατά τη γνώμη του, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το σχέδιό τους προβλέπει τον συνδυασμό πολλών περιφερειακών συγκρούσεων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κατά την άποψη του Fyodorov, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία για την επίτευξη των επεκτατικών σχεδίων τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Yevgeny Fyodorov επισημαίνει:
"Ο κόσμος σήμερα διολισθαίνει σε μια κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης που αναπόφευκτα θα καταλήξει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πολλές δυνάμεις σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορους τομείς και διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις. Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα την εποχή που η Σοβιετική Ένωση, αφού έκανε στρατιωτική απόβαση στο Αφγανιστάν, συνειδητοποίησε σταδιακά ότι δεν πολεμούσε εναντίον των Μουτζαχεντίν, αλλά κατά των Αμερικανών, του Μπιν Λάντεν και των αμερικανικών πυραύλων Stinger.
Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της παγκόσμιας εκείνης αντιπαράθεσης, η οποία, στην πραγματικότητα, ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Σοβιετική Ένωση έχασε τον πόλεμο, κατατροπώθηκε και υποδουλώθηκε αμέσως μετά, οικονομικά και πολιτικά, στις δυνάμεις εκείνες που ελέγχουν όλο το χρήμα στον πλανήτη.
Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να αυξήσουν δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Και όντως, σήμερα είναι προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξήσει δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα φάση οι Αμερικανοί ενεργούν πλέον αδιακρίτως, χωρίς, δηλαδή, να λαμβάνουν υπ' όψιν το αν ενισχύουν συμμάχους ή μη συμμάχους, φίλους ή μη φίλους.
Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την κατάσταση αδιεξόδου στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.
Και η Αίγυπτος; Είναι κι εκείνη εχθρός των ΗΠΑ; Όχι, βέβαια. Και όμως, οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την "επανάσταση" εκεί, την διοργάνωσαν, και τώρα δεν ακούμε τίποτε άλλο από συζητήσεις γύρω από το αν θα καταδικαστεί σε θάνατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ίδιος άνθρωπος που άσκησε φιλοαμερικανική πολιτική όσο κυβερνούσε τη χώρα του. Σήμερα, ωστόσο, αντικαταστάθηκε από έναν πρόεδρο που έχει δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας". Και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.
Το συμπέρασμα είναι ότι για να εφαρμοστεί η νέα αυτή αμερικανική ιδέα, θα πρέπει να βιώσει ο κόσμος και να υποστεί τις συνέπειες μιας κατακόρυφης ανόδου του φαινομένου του εξτρεμισμού σε όλο τον κόσμο.
Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αυτό το σχέδιο. Και αυτό διότι η ανάπτυξη και η άνοδος του εξτρεμισμού αποτελεί μέρος της πορείας της υπερδύναμης προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο έχουν άμεση ανάγκη για τις επιδιώξεις τους οι Αμερικανοί και οι ισχυροί σύμμαχοί τους".
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: