Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ρέσλερ: Όλη η βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω δεσμευμένου λογαριασμού.

Σοκ και έντονο προβληματισμό στην Αθήνα προκαλεί για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριος της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος σε δηλώσεις του απόγευμα της Τρίτης, τόνισε ότι όλη η μελλοντική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρωθεί μέσω ενός δεσμευμένου λογαριασμού, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τους στόχους του σχεδίου διάσωσης.
Επαναλαμβάνοντας μια ιδέα, η οποία είχε αρχικά διατυπωθεί από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Ρέσλερ δήλωσε ότι «ένα τέτοιο βήμα θα βελτιώσει τη διαφάνεια ενός προγράμματος διάσωσης το οποίο είναι ιδιαίτερα αντιλαϊκό στη Γερμανία, η οποία αναγκάστηκε να επωμιστεί τους μεγαλύτερους κινδύνους».
Ο κ. Ρέσλερ είπε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, αρκεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
«Δεν είναι απαραίτητο η χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, αρκεί όμως να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ.
Πηγή: Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια: