Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αντίδραση των Τσάμηδων κατά Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο ο σύλλογος «Νέοι Πατριώτες» του κόμματος των τσάμηδων , αντέδρασε στις εκδηλώσεις του ελληνικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Αλβανία λόγω της εθνικής επετείου της "28ης Οκτωβρίου 1940" .
«Το μηνύματα από την ελληνική πλευρά ότι οι δύο χώρες ανοίγουν νέους τρόπους συνεργασίας, που να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό απορρίφθηκε, όχι από τους 'Νέους Πατριώτες', αλλά από τις "ελληνικές ναζιστικές ομάδες "που προκάλεσαν στο αλβανικό έδαφος"αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού κόμματος.
"Οι εθνικές γιορτές κάθε έθνους πρέπει να τελούνται μέσα στο έδαφος της χώρας τους και όχι στο έδαφος άλλου έθνους, όπως πρέπει να κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος" συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος.
«Στο φάντασμα των ζητημάτων, όπως της «Βορείου Ηπείρου», θα βρίσκουν πάντα την απάντησή μας πολύ πιο σοβαρά από ό, τι έγινε, βάσει του αμοιβαίου σεβασμού για τον οποίο μιλάει το ελληνικό υπουργείο και αυτό δεν σημαίνει σιωπή των Αλβανών στις προκλήσεις των Ελλήνων νεοναζί. Αντίθετα, σημαίνει τη διακοπή κάθε πρόκλησης στο έδαφος της Αλβανίας και σεβασμός στα δικαιώματα των Τσάμηδων Αλβανών», αναφέρει ο σύλλογος «Νέων Πατριωτών» του τσάμικου αλβανικού κόμματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: