Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Bild για Βαξεβάνη: Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο

Στη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρεται με δημοσίευμα της η Γερμανική εφημερίδα Bild η οποία έχει τίτλο «Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο».
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική φάρσα στην Ελλάδα. Την ώρα που παραμένουν ατιμώρητοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και φοροφυγάδες, διώκουν έναν δημοσιογράφο. Ο λόγος; Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, δημοσίευσε την περιβόητη λίστα των φοροφυγάδων και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη επειδή έφερε στο φως της δημοσιότητας ‘προσωπικά δεδομένα’. Πρόκειται για μια ιστορία που αποτυπώνει με ακρίβεια το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε στη Bild:
‘Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Κάποιος έπρεπε να δημοσιεύσει αυτή τη λίστα. Είναι αδιανόητο το πώς χειρίστηκαν το θέμα οι Έλληνες πολιτικοί’.
Η εν λόγω λίστα πήρε το όνομα της επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την είχε παραδώσει το 2010 στον τότε Έλληνα ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Και τι έκαναν οι Έλληνες με τα αυτά τα δεδομένα που θα μπορούσαν να τους αποφέρουν εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια; Απολύτως τίποτα!» τονίζει η Bild.
Δείτε το δημοσίευμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: