Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Καταργείται το δικαίωμα στην Υγεία !

Από το 1948, τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, έχουν υπογράψει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένα από τα βασικά άρθρα της Διακήρυξης είναι και η Υγεία!Όμως η αδυναμία των κυβερνήσεων, που διοικούν τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, να υιοθετήσουν αξιοπρεπή εθνική στάση απέναντι στα προβλήματα που ταλάνιζαν το ΕΣΥ, και η πολιτική των “υποκλίσεων” κατάφεραν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο να το βάλουν στην εντατική, αλλά και να το καταστήσουν “κλινικά νεκρό”.
Σήμερα στον αέρα βρίσκεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατ. ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ, ενώ τα συσσωρευμένα χρέη -πάνω από 4 δισ. ευρώ- αποτελούν θηλιά για το νεοσύστατο ασφαλιστικό φορέα υγείας, με αποτέλεσμα το εγχείρημα της ενοποίησης των κλάδων να ακροβατεί.
Ο προϋπολογισμός των 14 δισ. στην Υγεία θα πέσει στα 9, ενώ το κράτος έχει κάνει ήδη αθόρυβη στάση πληρωμών πάνω από 6 μήνες, σε φαρμακοποιούς, ιατρούς και νοσοκομειακό προσωπικό.
Έπρεπε να περάσουν χρόνια λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων, άμεσης κατασπατάλησης πόρων, με τον παραδοσιακό ή τον υπερσύγχρονο τρόπο του στυλ PSI, για να το παίξουν εκ των υστέρων “ήρωες” οι υπεύθυνοι της “μεταρρύθμισης”.
Ως ήρωες, λοιπόν, οι ανεκδιήγητοι “προστάτες” του δημόσιου συμφέροντος, την τελευταία στιγμή προσπαθούν να σώσουν το “κουφάρι” της ΥΓΕΙΑΣ...
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που κατηγόρησε για την κατάσταση στα ταμεία τον...ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι εξαιτίας του ήρθαν λιγότερα χρήματα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, οφείλει να απαντήσει στην καταγγελία της προέδρου των καρκινοπαθών, κ. Μήττα, μετά την απαράδεκτη(!) δήλωσή του: "Ας μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, να γλυτώσουμε... και καμία σύνταξη"!
Όλα αυτά προμηνύουν απάνθρωπες και “ιστορικές” μεταρρυθμίσεις στον χώρο της ασφάλισης.
Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.) είναι η πλήρης αποκρατικοποίηση της εξουσίας και η εγκατάσταση άβουλων προσώπων - μαριονέτες, οι οποίες θα παίζουν τον ρόλο τους σ’ ένα σκοτεινό παρασκήνιο, σ’ ένα θέατρο σκιών!
Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και ολόκληρων νοσοκομείων, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, είναι η πολιτική του Μνημονίου που στοχεύει στον αφανισμό των υπηρεσιών Υγείας με θύματα τους Έλληνες ασφαλισμένους! Το υπουργείο Υγείας διακινεί τεχνηέντως τις λίστες με τα λουκέτα!
Έχουν πετσοκόψει τα αναπηρικά επιδόματα, ενώ, επί τριάντα οκτώ χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ “χορηγούσαν” στους ημέτερους επιδόματα - “μαϊμού”!
Ζητούν από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν αυτοάνοσα νοσήματα ή είναι ανάπηροι, για να περάσουν επιτροπή, να καταβάλουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους και 49 ευρώ!
Πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι να τους γράψει ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα και καταβάλλουν άλλα 10 ευρώ!
Ο απώτερος στόχος, τον οποίο δεν ομολογεί κανείς από τους ιθύνοντες και τους κυβερνώντες, είναι η δραστική μείωση του κόστους και η συνακόλουθη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Έλληνα ασφαλισμένου, ο οποίος έχει πολλαπλασίως προπληρώσει με τις εισφορές του για αξιοπρεπή περίθαλψη. Δυστυχώς ο κατάλογος είναι μακρύς και γνωστός.
Οι ιδιωτικοποιήσεις αποδείχτηκαν τόσο επικερδείς ώστε πολλές από τις πολυεθνικές, οι οποίες έχουν “αλώσει” τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, βλέπουν με απληστία τις κρατικές αρμοδιότητες (υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση, αστυνομία, φυλακές κ.ο.κ.) ως την επόμενη πηγή για άμεσα κέρδη.
Τελικά, επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης και των ξένων αφεντικών τους είναι να πτωχεύσουν οι Έλληνες πολίτες, για να συντηρηθεί με τα χρήματά τους η φρουρά του χρηματοπιστωτικού καθεστώτος! Κι αν θέλουμε να παρερμηνέψουμε και λίγο τον Αριστοτέλη, «εκτρέφουν τη διαφθορά, αυξάνοντας τα εισοδήματα της ολιγαρχίας!»
* Ο Κωνσταντίνος Χ. Δαβιτίδης, είναι οδοντίατρος DDS, ιατρικός λειτουργός Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, οδοντίατρος Εθνικής Ομάδας Karate, Boxing & KicK Boxing, υπεύθυνος και διευθύνων της Αθλητικής Ιατρικής Εταιρείας Play Safe
Αύγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: