Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Γιάννη Στουρνάρα πες την αλήθεια στους Έλληνες»

“ 30 δισ. ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες η επιμήκυνση που ζητά η κυβέρνηση ”
"Λένε ψέμματα, δεν είναι λύση, θα επιδεινώσει τα προβλήματα" δήλωσε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης αναφορικά με την επιμήκυνση του Μνημονίου, την οποία ζητά η ελληνική κυβέρνηση. Βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης είναι ότι τα μέτρα θα απλωθούν σε τέσσερα χρόνια και έτσι θα μειωθεί το βάρος για τον ελληνικό λαό.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης κάνει λόγο για λανθασμένη και επικίνδυνη λογική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ισχυρίζετα ότι ζητά διευκόλυνση και όχι νέα επιδότηση από την τρόικα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Μάλιστα τόνισε ότι η επιμίκυνση θα κοστίσει τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δανείσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκη, αυτά τα 30 δισ. ερυώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να τα αντλείσει με του εξής 3 τρόπους:
Λαμβάνοντας μέτρα επιπλέον 30 δισ. βυθίζοντας οριστικά τον ελληνικό λαό στην φτώχεια
Με εγγυήσεις του δημοσίου, οι οποίες είναι εξαιρετικά ασύμφορες αφού έχουν υψηλά επιτόκια και βαραίνουν το δημόσιο χρέος
Με νέα δάνεια από τους εταίρους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την Ελλάδα
Ο ίδιος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι ως τεχνοκράτης "οφείλει να μιλάει αληθινά και όχι με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, ή να λέει ψέμματα". Τέλοςι ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα καταλήξουμε σε κούρεμα του χρέους με τεράστιες ζημιές των εταίρων μας.
Δείτε το video από το enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: