Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Οι «πατριώτες» επιχειρηματίες ... φεύγουν

“ H Coca Cola πάει Ελβετία και η ΦΑΓΕ Λουξεμβούργο ”
Οι «πατριώτες» Έλληνες επιχειρηματίες βγάζουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό. Οι «πατριώτες» εφοπλιστές, - ναι εκείνοι οι οποίοι προκλητικά έλεγαν στον Αλέξη Τσίπρα «ψάξε να μας βρεις για να μας φορολογήσεις» - δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους. Και ο ελληνικός λαός πληρώνει την διεθνή κρίση του καπιταλισμού, ο οποίος δεν έχει σύνορα. Ποια είναι το μήνυμα, που αργά ή γρήγορα θα στείλουν οι ξένοι επιχειρηματικοί και επενδυτικοί κύκλοι; «Εδώ δεν κάθονται οι δικές σας επιχειρήσεις στη χώρα, θέλετε να έρθουμε και να επενδύσουμε εμείς;».
Πρώτη η ΦΑΓΕ, επέλεξε να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο. Ακολούθως η κερδοφόρα Coca Cola 3Ε σχεδιάζει να μεταφερθεί στην Ελβετία και διαπραγματεύεται τη μετοχή της στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.
Η Coca-Cola Hellenic ανακοίνωσε την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και την επικείμενη συμμετοχή της στο δείκτη FTSE 100, μέσω της ανταλλαγής μετοχών μεταξύ της Coca-Cola Hellenic και της Coca-Cola HBC AG. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφασίζει επίσης ότι είναι συμφέροντες για την ίδια και το σύνολο των κατόχων των μετοχών και των ADSs της Coca-Cola Hellenic οι όροι της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής. Η Coca-Cola HBC AG θα αποτελεί πλέον τη νέα μητρική
εταιρεία του Ομίλου, με έδρα την Ελβετία, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADSs.
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: