Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Προβοκατόρικο δημοσίευμα του Focus – Η απάντηση.

Δημοσίευμα στα ελληνικά έχει το γερμανικό περιοδικό Focus, στο οποίο βάζει τίτλο "Αγαπητοί Έλληνες η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας.
Το πλήρες κείμενο είναι εδώ 
Η απάντηση:
Κατ αρχήν κύριοι, ο τίτλος σας είναι παραπλανητικός. Δεν μισώ ούτε εγώ, ούτε κανείς από όσους διαδηλώσαμε την κυρία Μέρκελ. Δεν την ξέρω παρά μόνο από αυτά που δηλώνει στα ΜΜΕ, ούτε φυσικά έχουμε προσωπικές διαφορές.
Πολύ περισσότερο δεν έχουμε καμιά απολύτως διαμάχη με τον απλό Γερμανό, τον οποίο θεωρούμε, ως Αριστεροί Διεθνιστές, αδερφό μας, όπως άλλωστε κάθε Άνθρωπο στον Πλανήτη.
Μισούμε όμως θανάσιμα αυτό, που εκπροσωπεί η καγκελάριος. Αυτή, ο Σαμαράς, η Τρόικα, οι Τραπεζίτες, οι Πλούσιοι. Μισούμε την εκμετάλλευση, το ψέμα του Καπιταλισμού. Ο Καπιταλισμός δεν είναι απρόσωπος αλλά πολυπρόσωπος. Έχει εκφραστές, πολιτικές και εκπροσώπους. Γι αυτά διαμαρτυρηθήκαμε, για την πολιτική κι όχι για το ταξίδι της Γερμανίδας Καγκελάριου.
Ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μια απίστευτη Λεηλασία Εισοδημάτων. Αν αυτά γίνονταν στη χώρα σας, είμαι σίγουρός ότι κι εσείς θα αντιδρούσατε ανάλογα, ή και πιο δυναμικά. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι και η δική σας η σειρά, των Γερμανών εργαζομένων, δε θα αργήσει. Ο Καπιταλισμός είναι αδίστακτος. Γνωρίσατε κι εσείς τις επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης και του Ιμπεριαλιστικού Ρατσισμού. Επιπτώσεις καταστροφικές, που ισοπέδωσαν την χώρα, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα τον Μαρξ και τον Έγκελς.
Λέτε στο δημοσίευμα, ότι πρέπει να αναδιοργανώσουμε το κράτος μας. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στα εσωτερικά μας. Θα το είχαμε κάνει ήδη, αν οι πολυεθνικές εταιρίες, όπως η δικής σας Siemens, δεν είχαν κάνει ένα δίκτυο προστασίας και λαδώματος πολιτικών κηφήνων στην χώρα μας. Όπως επίσης, αν αυτοί οι πολιτικοί που διαφημίζονταν στα ΜΜΕ, με τα χρήματα των πολυεθνικών σας (όχι μόνο των δικών σας πολυεθνικών), δεν παραπλανούσαν με τη σειρά τους, δεν εκβίαζαν και δεν κατέστειλαν κάθε κίνηση Δημοκρατίας ή Διαφάνειας.
Αν επρόκειτο για μερικές δεκάδες χιλιάδες στα έντεκα εκατομμύρια, είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάνετε τον κόπο, ούτε να παρθούν τόσα μέτρα κατασταλτικής βίας (7.000 αστυνομικοί, αύρες, τείχη, απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ), αλλά ούτε κι εσείς θα γράφατε αυτό το άρθρο. Το να διαδηλώσουν ακόμα και χίλιοι (που διαδήλωσαν πάνω από 100.000 σε όλη την Ελλάδα) μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας, είναι όπως κι εσείς καταλαβαίνετε, ράπισμα κι ένδειξη Αντίστασης. Επαναστάσεις και ριζικές ανατροπές, έχουν ξεκινήσει και με λιγότερους.
Σημασία έχει, κι αυτό σας τρομοκρατεί, ότι η συντριπτική Πλειοψηφία του Λαού μας θέλει να είμαστε Ελεύθεροι, Αξιοπρεπείς, να έχουμε το δικό μας Τρόπο Ζωής, το δικό μας ρυθμό κι όχι αυτόν που μας επιβάλουν οι ξένοι ή ντόπιοι τοκογλύφοι, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν θαυμάσια, οι δικοί σας και οι δικοί μας πολιτικοί. Η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει τα άδικα, χωρίς καμιά λογική και αποτέλεσμα μέτρα. Άσχετα, αν ακόμη υπάρχει πολύς φόβος.
Για την τωρινή μας κατάντια υπεύθυνοι είναι η επιβαλλόμενη από εσάς, εννοώ την Καγκελάριο και τους υπόλοιπους δανειστές, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αλλά αυτή η πολιτική κάποιον έχει που την εφαρμόζει, που τη διατάσσει. Εναντίον λοιπόν αυτών στρεφόμαστε.
Συμφωνώ ότι η λιτότητα επιβάλλεται σε όλη την Ευρώπη. Γι αυτό ακριβώς φταίει το Καπιταλιστικό Σύστημα, που υπηρετείτε και υπερασπίζεστε. Γι αυτό και σας είπα, ότι έρχεται η σειρά των Γερμανών. Δεν φταίμε εμείς οι Λαοί, οι Φτωχοί, για την Κρίση. Δεν διαχειριστήκαμε, δεν καταχραστήκαμε Δημόσιο Χρήμα, δεν εξαπατήσαμε κανένα. Ξεχνάτε, ότι η κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, από ιδιωτικές εταιρίες και Τράπεζες με στεγαστικά δάνεια. Κι εκεί δεν πλήρωσαν οι υπεύθυνοι, αλλά οι απλοί φορολογούμενοι. Είναι δίκαιο;
Πως θα δημιουργήσουμε αποδοτικό σύστημα φορολόγησης στον Καπιταλισμό, όταν σήμερα μια πολυεθνική μας η ΦΑΓΕ, έκανε έδρα το Λουξεμβούργο; Είχε δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, αλλά πόσα κερδίζει απ αυτή της την πράξη; Εμείς, οι απλοί άνθρωποι, γιατί να πληρώνουμε συνέχεια; Όταν μάλιστα δεν έχουμε, γιατί οι απολύσεις και οι περικοπές μας έκαναν άνεργους;
Λέτε: «Και είναι δίλημμα ότι οι εύποροι σας υπήκοοι (προσέξτε την επιλογή της λέξης υπήκοοι, αντί της λέξης «κάτοικοι» ή άλλης) αποφεύγουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους και έτσι ρίχνουν το βάρος της επανεκκίνησης του κράτους πάνω στις πλάτες των μικρομεσαίων και φτωχών. Παρόλα αυτά: Ξεκινήστε επιτέλους!!!». Να ξεκινήσουμε τι; Κατ’ αρχήν δεν είμαστε υπήκοοι κανενός. Πράγμα που είναι ίσως λυπηρό για εσάς. Τι να κάνουμε όμως. Συμβαίνουν αυτά.
Το μόνο που πρέπει να ξεκινήσουμε είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ενάντια στην σχιζοφρένεια ενός συστήματος, μιας πολιτικής, που ενώ παραδέχεται, ότι οι πλούσιοι κλέβουν και δεν πληρώνουν, ζητά από τους φτωχούς χρήματα που δεν έχουν! Που θα τα βρούμε, μου εξηγείτε; Έχουμε 1.500.000 ανέργους σε πληθυσμό 11.000.000. Να ξεκινήσουμε, για πού; Αυτά δεν έγιναν μόνα τους. Τα έκαναν οι πολιτικές που στηρίζετε. Άνθρωποι πεθαίνουν, αυτοκτονούν. Αυτοί ξεκίνησαν το ταξίδι για τον άλλο κόσμο. Νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, Σχολεία κλείνουν, άνθρωποι Άστεγοι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαί, Ύφεση παντού, εξαθλίωση, ταπεινώσεις, πράγματα που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια ακλουθώντας και κάνοντας κατά γράμμα, ότι ακριβώς μας πρόσταξε η Τρόικα! Μας ειρωνεύεστε;
Εφόσον λέτε τα παρακάτω, σίγουρα μας κάνετε πλάκα. «Διότι η διαμαρτυρία ενάντια στην Άνγκελα Μέρκελ, όλες οι λοιδορίες και προσβολές δεν διευκολύνουν την Καγκελάριο να εξασφαλίζει πλειοψηφίες για την υποστήριξη της Ελλάδας. Το αντίθετο συμβαίνει. Μειώνεται η προθυμία να βοηθήσουν».
Να βοηθήσουν!!!; Στη χώρα μας έχουμε μια έκφραση για την περίπτωση: Θεός σχωρες τα πεθαμένα σας! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθειά σας! Μην μας βοηθάτε άλλο, δεν θα αντέξουμε άλλη βοήθεια. Είναι αρκετή.
Εδώ αρχίσατε πρώτοι το δούλεμα. Η ίδια η Καγκελάριος πόσες φορές είπε στους Γερμανούς Ψηφοφόρους, ότι δεν δίνει τζάμπα ευρώ στην Ελλάδα, αλλά τη δανείζει; Μην υποτιμάτε τόσο την νοημοσύνη μας. Δεν τιμά κανέναν αυτό.
Πόσα κέρδισε η Γερμανία από τα Ομόλογα; Πόσα κερδίζει που ελέγχει το Ευρώ και την Οικονομία της ΕΕ; Πόσα θα χάσετε εσείς σε Τόκους, γιατί τα Κεφάλαια έχουν πληρωθεί στο πολλαπλάσιο, αν αποφασίσουμε να μη σας δώσουμε άλλα; Ποιος δίνει σε ποιόν; Αν εσείς δίνετε σε εμάς και όχι στους Τραπεζίτες σας, γιατί μας ζητάτε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις; Πού πάνε τα χρήματα που μας κόβουν; Μήπως είναι Τόκοι, που δίνουμε για την «φιλανθρωπία σας με το αζημίωτο;» Ζείτε εσείς με αυτά που μας καλείτε, να πεινάσουμε εμείς;
Ακόμη μας χρωστάτε, είμαστε νομίζω η μοναδική χώρα, τις αποζημιώσεις. Δε θα κατηγορήσω κανένα αδερφό Γερμανό Εργαζόμενο, γιατί κάποτε οι παππούδες του, έπεσαν στην Φάκα των Νάζι, στην Παγίδα του Ρατσισμού. Όμως επιτεθήκατε (εννοώ τα SS, ο Χίτλερ), σε μια χώρα και την καταστρέψατε. Μας οφείλετε λοιπόν, σαν λαός 300 δις ευρώ, σύμφωνα με κάποιες πηγές. Για να μην αναφέρω τις εκτελέσεις, τους βασανισμούς, τους βιασμούς, τις ταπεινώσεις.
Δεν τα ζητήσαμε όταν ενώθηκε το Ανατολικό μα το Δυτικό τμήμα της Γερμανίας. Αλλά τώρα, όπως καταλαβαίνετε, τα χρειαζόμαστε. Και έχετε υποχρέωση, όπως διακηρύττατε τόσα χρόνια, να μας τα δώσετε. Την υπομονή λοιπόν, την κάναμε εμείς, όχι εσείς.
Τελειώνω λέγοντας ότι έχουμε λύση, στην Αριστερά. Είναι η λογική λύση, ότι πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν οι πλούσιοι, όχι οι φτωχοί. Ότι τις ομορφιές της χώρας μας πρέπει να τις χαιρόμαστε όλοι και όχι μόνο όσοι έχουν χρήματα. Ότι, επειδή η Ύφεση φέρνει την ανεργία και η ανεργία νέα Ύφεση, θα πρέπει να έχουν σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό όλοι. Ότι η Υγεία, κι η Παιδεία είναι ο Αέρας και ο Ήλιος, πρέπει να ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ. Για να γίνουν αυτά, οι εργαζόμενοι θα πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση, θα ρίξουν τους ανίκανους και διεφθαρμένους υπηρέτες του σάπιου Καπιταλισμού.
Ξέρω ότι οι αφέντες σας τρέμουν αυτήν την εξέλιξη. Δε θα χάσουν μόνο τον πλούτο της Ελλάδας, αλλά θα γίνει μια τέτοια τροπή των γεγονότων παράδειγμα σε όλους τους αδικημένους. Αλλά η Ιστορία διδάσκει. Η Επανάσταση θα γίνει αργά ή γρήγορα, ότι και να κάνετε. «Τελικός αντικειμενικός σκοπός και αναπόφευκτη τελική μορφή του πολιτεύματος για την ανθρωπότητα είναι η εγκαθίδρυση μιας αδιατάρακτα Ειρηνικής, Αταξικής Κοινωνίας χωρίς κράτος, όπου η Δικαιοσύνη θα πραγματώνεται με την εφαρμογή της απλής αρχής από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».
Κρίμα που δεν αξιοποιείτε τις σοφές συμβουλές μιας μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας της Γερμανίας: του Καρλ Μαρξ.
http://www.ramnousia.com 
ΠΗΓΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: