Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Να πληρώσει και η Εκκλησία!!!

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του για το κατά πόσο κάνουν καλά τη δουλειά τους οι εκπρόσωποι της τρόικας, που θεωρεί ότι μόνο καλά δεν την κάνουν, θέτει ευθέως και το γενικότερο θέμα ηγεμονικού ρόλου της Ελλαδικής εκκλησίας στα ελληνικά πράγματα.
Δεν αφήνει, φυσικά, απέξω ούτε το ζήτημα των μειωμένων φόρων που πληρώνει εν μέσω κρίσης, βάσει των πληροφοριών του, η Εκκλησία της Ελλάδος, προφανώς εννοώντας ότι θα έπρεπε η εκκλησία να συμβάλει περισσότερο, ώστε να προκύψει από εκεί μια σχετική ελάφρυνση για τους Έλληνες πολίτες, αντί της αυξημένης αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους και ελλειμμάτων από τη Γερμανία και συνολικά τις πλεονασματικές χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και της Ε.Ε.
Σύμφωνα με το Spiegel, «εδώ και χρόνια πολλοί Έλληνες αγανακτούν με το γεγονός ότι η ισχυρή εκκλησία δεν απέδιδε καθόλου φόρους έως το 2010, λάμβανε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μεγάλου ύψους και επιπλέον στήριξη από το κράτος. Αυτή περιλαμβάνει τη μισθοδοσία, ιερέων και επισκόπων, που κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 230 εκατ. ευρώ ετησίως».
«Μόλις τους τελευταίους μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να μειώσει αυτές τις δαπάνες» επισημαίνει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ότι τα φορολογικά προνόμια της ορθόδοξης εκκλησίας δεν καταργήθηκαν πλήρως.
Από: citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: