Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πως οι κρατικοποιήσεις μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. ΕΑΝ ήθελαν οι κυβερνώντες!

Τα 81 εκ. ευρώ που πήρε από τον Λάτση για να πουλήσει το Golden Mall εάν η κυβέρνηση τα αγόραζε ομόλογα, θα έπαιρνε χρεόγραφα ύψους 320 εκ. ευρώ και θα ακύρωνε το δημόσιο χρέος σε αυτό το ύψος.
Δηλαδή, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα αγόραζε ομόλογα 20ετή ή 30ετή τα οποία ως γνωστόν λόγω του ότι έχουν αξιολογηθεί σαν σκουπίδια από τις διεθνείς οίκους αξιολόγησης, πωλούνται στην αγορά προς 20 με 25 λεπτά το ένα ευρώ.
Και αυτά τα 320 εκ. ευρώ χρέος που θα αφαιρούσε από το σύστημα η κυβέρνηση , εάν τα υπολογίσουμε με ένα επιτόκιο 5% αποφέρουν περίπου 15 εκ. ευρώ μείωση σε τόκους από το δημόσιο χρέος - βάρος.
Φανταστείτε αυτό να το έκαναν με 10 και 20 δισ. ευρώ που θα έπαιρναν συνολικά από τις αποκρατικοποιήσεις και αφαιρούσαν από το σύστημα χρέος - ομόλογα - ύψους 80 και 100 δισ. ευρώ. Άμα δούνε αυτή την κίνηση της Ελληνικής κυβέρνησης οι αγορές, θα μπουν και θα αγοράζουν και αυτές Ελληνικό χρέος και η δυναμική που θα δημιουργηθεί, θα είναι σαφώς υπέρ της Ελληνικής οικονομίας.
Δεν το κάνουν όμως γιατί με τα λεφτά που μαζεύουν - από όπου τα μαζεύουν - πληρώνουν το υπέρογκο κράτος των κολλητών και των παιδιών τους. Και δεν σκέφτονται πατριωτικά. Το μόνο που κάνουν με βιασύνη και το νομοθετούν εν μία νυκτί, είναι η μείωση των μισθών και των συντάξεων και η κατακόρυφη αύξηση των καυσίμων, των ειδών διατροφής και της έμμεσης και άμεσης φορολογίας. Ά και να στείλουν φυλακή τίποτα άνεργους και εξαπατημένους πρώην εργαζόμενους και νυν διαδηλωτές!
Έκαναν ότι τους είπαν οι τοκογλύφοι!
Οι τοκογλύφοι δανειστές της τρόικας όλο αυτόν τον καιρό ζητούν από την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πλεόνασμα για να έχουν σίγουρα αυτοί τα λεφτά λεφτά τους, ακόμη και πριν από την υγεία (άρα τη ζωή), την εργασία, τη μόρφωση και την ευημερία του Ελληνικού λαού.
Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης με το περιβόητο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ το οποίο μόλις περάσει από τη Βουλή, θα σημαίνει ότι αυτόματα οι μισθοί και οι συντάξεις των φτωχών και των μεσαίων πολιτών θα πληρώνουν τους τοκογλύφους.
Όλα αυτά γίνονται βέβαια επειδή δεν αντιδρά ο Έλληνας πολίτης ( ο καναπεδάτος) και κοιτά παθητικά να στήνεται νομοθετική κρεμάλα που αφορά (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά ) τη ζωή του και το μέλλον του. Βέβαια ακόμη το μαύρο χρήμα και το απόθεμα των καταθέσεων λειτουργούν και ο κόσμος διατηρεί σε ένα ικανοποιητικό βαθμό το βιοτικό του επίπεδο, το οποίο όμως μετά την εφαρμογή αυτών των εξοντωτικών μέτρων, η κατάσταση θα αλλάξει άρδην προς το χειρότερο.
Ο γυάλινος κόσμος στον οποίο ζει η κυβέρνηση
Οι κυβερνώντες με τις σκληρές αυτές αντιλαϊκές αποφάσεις αποδεικνύουν ότι αγνοούν πως είναι να πεινάς, να είσαι άνεργος χωρίς προσωπικότητα και να σου στέλνουν και χαράτσια. Ζουν δηλαδή σε έναν γυάλινο κόσμο. Και ως εκ τούτου μπορεί να βάλουν μεταξύ άλλων και ένα μέτρο τόσο σκληρό, που να τινάξουν άθελα τους όλο το σύστημα στο αέρα.
Δυο παραδείγματα μεταξύ πολλών: Π.χ ο φόρος 35% από το πρώτο ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες θα έκλεινε σε μία νύχτα, χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και θα τίναζε την ύφεση 2 - 3 μονάδες πάνω σ ένα μήνα.
Δεύτερο παράδειγμα. Ο φόρος ιδιοκατοίκησης σε μια εποχή που ο κόσμος λόγω ανεργίας και μειωμένων μισθών και εσόδων δεν θα έχει να φάει και το κράτος θα έρχεται να του πάρει και το κεραμίδι, το οποίο το έχει χρυσοπληρώσει, σε τράπεζες, σε εφορίες και σε συμβολαιογραφεία. Αυτό να το θυμηθείτε εάν το επιβάλουν θα είναι η σπίθα που θα βάλει την κοινωνική φωτιά!
Συμπέρασμα: Εάν υπήρχε ένας ικανός διαχειριστής και πουλούσε και εκμεταλλεύονταν τα ακίνητα του δημοσίου - σωστά χωρίς ρουσφέτια - και με τα λεφτά αυτά αγόρασε τα Ελληνικά ομόλογα, δεν θα χρειάζονταν σήμερα τόσο σκληρά μέτρα που κάνουν τον Έλληνα από νοικοκύρη ...ετοιμοθάνατο κλοσάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: