Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Προχωρά η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και του Αστέρα Βουλιαγμένης


Στη β΄ φάση εισέρχεται ουσιαστικά ο διαγωνισμός για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, καθώς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε το αρχικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης.
Το εγκεκριμένο σχέδιο θα διανεμηθεί στους προεπιλεγέντες επενδυτές μαζί με την επιστολή που θα αναφέρει το πλαίσιο της διαδικασίας για τη β΄ φάση του διαγωνισμού, η οποία και θα οδηγήσει στην υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου το ποσοστό επί του τιμήματος που θα λάβουν η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, αντίστοιχα, από την αξιοποίηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία της αξιοποίησής του.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε την παραίτηση του μέλους του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, κ. Ελένης Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που προχώρησε στην κίνηση αυτή έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: