Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Αρκετά το καλαμπούρι με τους καταληψίες

Δεν νομίζετε πως αυτό το καλαμπουράκι με τη Βίλα Αμαλία παρατράβηξε; Το γεγονός ότι η Πολιτεία εδώ και 20 χρόνια ανεχόταν την κατάληψή της από διάφορους αντεξουσιαστές νεαρούς επ’ ουδενί σημαίνει ότι αυτοί απέκτησαν τελικά τίτλους ιδιοκτησίας διά της χρησικτησίας.
Η εγκληματικά αργή αντίδραση του επίσημου κράτους και η εκκένωσή της εν τέλει δεν είναι το θέμα πάνω στο οποίο πρέπει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ο τσακωμός για τα αυτονόητα δεν οδηγεί πουθενά.
Είναι ακατανόητη, κατά την άποψή μου, όλη αυτή η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της κατάληψης και των καταληψιών ωσάν να πρόκειται για κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και όχι για το κόμμα εκείνο το οποίο διεκδικεί βασίμως τη διακυβέρνηση της χώρας.
Πράξεις και ενέργειες που δίνουν άλλοθι στους πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες να οργανώνουν νέες καταλήψεις, πορείες και επεισόδια με όποιους βρεθούν στο διάβα τους.
Το να ασχολείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω αυτής της οικονομικής θύελλας που έχει αποσαθρώσει όλο τον κοινωνικό ιστό της χώρας, με τέτοιου είδους θέματα, όπως τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα μπουκάλια της ΑΣΟΟΕ δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τον ρόλο που του εμπιστεύτηκε το εκλογικό σώμα.
Γιατί, φαντάζομαι, οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τους εμπιστεύτηκαν δεν είχαν πρώτη σκέψη στο μυαλό τους πώς θα διαιωνιστεί η κατάληψη της Βίλας Αμαλία και πώς θα προστατευτούν οι σκουρόχρωμοι μικροπωλητές του παραεμπορίου με τις μαϊμούδες τους!
Τους έστειλαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προετοιμαστούν και να μελετήσουν τρόπους με τους οποίους θα αλλάξουν τη χώρα και τη μοίρα των ανθρώπων μετά τη λαίλαπα που έχει διαλύσει τις ζωές της συντριπτικής πλειονότητας έτσι ώστε να πειστεί το εκλογικό σώμα και να τους αναθέσει την εξουσία.
Αντί όμως για ρεαλιστικές και εποικοδομητικές προτάσεις και παρεμβάσεις που θα δίνουν ένα σοβαρό στίγμα πολιτικής διαχείρισης της κατάστασης, άγονται και φέρονται από την Αργεντινή στη Βίλα Αμαλία με μια τάση υπεράσπισης των πάντων, ακόμα κι αν ενέργειές τους είναι πασιδήλως παραβατικές.
Αυτό όμως σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μήνυμα σε μια κοινωνία που αργοπεθαίνει και αναζητά εναγωνίως από κάπου να κρατηθεί. Και τα δείγματα γραφής που εισπράττουμε από τις διάφορες Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από θέματα από την ελευθερία έκφρασης του Τύπου ως το πανεπιστημιακό άσυλο που υπερασπίζεται λαθρομετανάστες δεν είναι και τα πλέον υπεύθυνα ούτε και σηματοδοτούν ρεαλιστικές προσεγγίσεις στα προβλήματα που πραγματικά μας καίνε. Εκτός κι αν πιστεύουν κάποιοι πως η εξουσία θα έρθει με αιφνίδια κατάληψη!
Του Βασίλη Στεφανακίδη από το Π.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια: