Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Θα μιλήσει στους εισαγγελείς ή όχι ο Διώτης;


Η εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, έπειτα από την αποκάλυψη των οικονομικών εισαγγελέων πως το usb που έλαβαν μεταγράφηκε στις 9 Ιουλίου του 2011, έχουν φέρει στο επίκεντρο τον πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Διώτη.
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Διώτης θα περάσει την πόρτα του γραφείου του Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις κινήσεις που είχε κάνει ως επικεφαλής του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και για το ενδεχόμενο νόθευσης εγγράφου.
Ο κ. Διώτης φέρεται να εμμένει στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης δύο αξιοποίνων πράξεων για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και να μην αλλάζει όσα έχει ήδη ισχυριστεί στους εισαγγελείς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πει ψέματα για την υπόθεση της λίστας που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί του δεν κλονίζονται από το εύρημα της έρευνας για την 8η Ιουλίου 2011, ημερομηνία «γέννησης» του USB και για τον λόγο αυτό, εξετάζει με το νομικό του σύμβουλο το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του, να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του.
Τέλος, για το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη εναντίον του, εκτιμάται πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει άμεσα, καθώς οι εισαγγελείς επιθυμούν να μεταβιβάσουν το φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή ενόψει της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Άλλωστε, αν αποφασιστεί η έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος) θα... συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: