Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μεϊμαράκης: Με επτά κάλπες η ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ


Έπειτα από αρκετές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, φαίνεται πως το σήριαλ για τη διαδικασία με την οποία θα γίνει η ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ ολοκληρώνεται.
Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι να στηθούν επτά κάλπες, όσα είναι και τα επιμέρους ονόματα στις προτάσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν τρεις κάλπες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δύο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και από μία για τους Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.
Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ
Σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως η απόφαση για τις επτά κάλπες αλλοιώνει το θεσμό της δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, οι κ. Τσίπρας, Παπαδημούλης, Δραγασάκης και Λαφαζάνης επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον κ. Μεϊμαράκη και του τόνισαν πως επιμένουν στην πρότασή τους για τέσσερις κάλπες, μία για καθε όνομα κατηγορουμένου.
«Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει επτά διαδοχικές κάλπες οδηγεί σε μια διαδικασία αλαλούμ που φανερώνει πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως «ταυτόχρονα αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης και του κ Σαμαρά προσωπικά να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ Βενιζέλου».
«Πρόκειται για έναν παραλογισμό έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής. Τελικώς, όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια» καταλήγει το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: