Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Πέρασε» η τροπολογία για τους ιμάμηδες

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την βουλευτική τροπολογία για τους ιμάμηδες, που προκάλεσε έντονη αναστάτωση στην Βουλή και σκέψεις να μπει στο «ψυγείο» από την κυβέρνηση.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση για την τροπολογία», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατήγγειλε το υπουργείο ότι υποχωρεί «υπό τις απειλές του Τουρκικού Προξενείου και της ΔΗΜΑΡ».
Πέραν αυτών, η Χρυσή Αυγή αλλά και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κι. Αχμέτ Χατζηοσμάν, πυροδότησαν νέο γύρο σφοδρών συγκρούσεων με τις εμπρηστικές τους δηλώσεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής είπε πως «αν αποσυρθεί η τροπολογία τότε πρέπει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός» και πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή λέει ναι στην τροπολογία γιατί λέει όχι η Τουρκία».
Ο βουλευτής μάλιστα παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, «με τον Νταβούτογλου, εμπνευστή της ιδέας να συνεκμεταλλευτούμε το Αιγαίο. Άλλη φωτογραφία τον δείχνει να κρατά την ομπρέλα του Τούρκου πρόξενου» και πρόσθεσε πως «δεν περιμένουμε να μας δώσει κάρτα που να γράφει από κάτω πράκτορας. Λέει ότι είναι Έλληνας αλλά στην συνείδηση είναι Τούρκος. Ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ και όταν έρχονται εδώ οι Τούρκοι κατεβάζουν τα πορτραίτα των ηρώων της Επανάστασης του 1821».
Από τα πυρά του νεαρού βουλευτή δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Μανώλης Γλέζος για τον οποίο είπε: «Ο κ. Γλέζος, η ιερά αγελάδα της Αριστεράς, που είπε χθες  για Αλβανούς  παραστάθηκε στην κηδεία του Χότζα».
Από την άλλη ο κ. Χατζηοσμάν απάντησε πως «για την ταυτότητα μου και τη συνείδηση μου δεν θα δώσω σε κανένα το δικαίωμα να με ετεροπροσδιορίσει» και υποστήριξε: «Μην ακούτε ανθρώπους που σας οδηγούν στο αδιέξοδο. Να μην στηρίξετε αυτή την τροπολογία. Απορώ ποιος θέλει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή ως βουλευτή της μειονότητας δεν ζήτησαν τη γνώμη μου .. Ντρέπομαι γι’ αυτή την τροπολογία. Ούτε πήρατε τη γνώμη μου. Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις; Θα κάνει τεράστια ζημιά. Θα βοηθηθούν δέκα άτομα και θα έχετε απέναντι όλη τη μειονότητα. Θα είναι βαρύ πλήγμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αν περάσει θα κάνει κακό στην πατρίδα μου την Ελλάδα και την περιοχή μου, τη Θράκη. Εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Καλώ τα κόμματα να την καταψηφίσουν. Να την αποσύρετε».
Η τοποθέτηση του κ. Χατζηοσμάν προκάλεσε την έκρηξη του κ. Απόστολου Κακλαμάνη που του απάντησε πως «ο συνάδελφος είναι μειονοτικός αλλά εκπροσωπεί τους Έλληνες πολίτες της Ροδόπης όπου εκλέγεται… Μπορεί να στενοχωρήθηκε ο Χατζηοσμάν αλλά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ειρήνη στη Θράκη»
Στην συζήτηση ενεπλάκη και η κυρία Μαρία Ρεπούση λέγοντας «η ΔΗΜΑΡ εξήγησε την αντίρρηση της για την τροπολογία. Αν υπάρχουν επιχειρήματα απέναντι στα δικά μας ευχαρίστως να τα ακούσω. Είπαμε ότι δεν συμφωνούμε γιατί πιστεύουμε ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά μια θρησκείας με ένα τρόπο μη ορθόδοξο. Μην μας εξομοιώνεται με το τουρκικό προξενείο. Ζητάμε από την ελληνική πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα των ανθρώπων που είναι Έλληνες πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: