Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Έπιασαν τον προμηθευτή των στοιχείων 9.000.000 πολιτών

Σκληροί δίσκοι άνω των 13.000 GB και κάθε είδους δεδομένα πολιτών εντόπισαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους υπολογιστές μιας εταιρείας στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ιδιοκτήτη καθώς είναι ο προμηθευτής των στοιχείων 9.000.000 πολιτών που είχαν διαρρεύσει πριν λίγο καιρό.
Θέμα χρόνου θεωρείται να εντοπιστεί τώρα και ο Δούρειος Ίππος στο υπουργείο Οικονομικών. Ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που έκλεψαν τα αρχεία με τα στοιχεία και τα “έβγαλαν” στην αγορά.
Στους υπολογιστές της εταιρείας στα Εξάρχεια εντοπίστηκαν ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, ποσά εισοδημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία κ.ά. Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ο ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Κατασχέθηκαν, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας παραπάνω από 13.000 GB.
Αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες. Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, ο 45χρονος ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Μετά και από αυτή τη σύλληψη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιστεύουν ότι έχουν βρει την άκρη του νήματος για την αποκάλυψη εκείνων που έκλεψαν αρχικά τα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: