Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Το "Βαρόμετρο" του ΣΚΑΙ δείχνει ότι οι Έλληνες "λατρεύουν" τη φορομπηχτική κυβέρνηση!

Ανατροπές στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των εκλογέων δείχνει το μηνιαίο "Βαρόμετρο", η δημοσκόπηση της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Έτσι, οριακό μεν, αλλά ουσιαστικό προβάδισμα παίρνει για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 0,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα είναι με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.
Ταυτόχρονα δείχνει ελάχιστη υποχώρηση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που την δίνει στο 10%, ενώ ανεξήγητα ψηλά δίνει το ΠΑΣΟΚ στο 8%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά την Public Issue λαμβάνουν 8% και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το κόμμα του Π.Καμμένου αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφουν ποσοστά από 3,5% μέχρι 6%.
Και αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν λόγο να έχουν ανακάμψει δεν ισχύει το ίδιο για το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην δίνη της λίστας Λαγκάρντ.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10%, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, ΔΗΜΑΡ με 7% και KKE με 5,5%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 44% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 39%, ενώ στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο A.Σαμαράς συγκεντρώνει το 48% των προτιμήσεων, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.
Δηλαδή η δημοσκόπηση που έχει γίνει με αναγωγή των αναποφάσιστων "πριμοδοτεί" πλούσια τα τρία κυβερνητικά κόμματα που αθροιστικά φτάνουν στο 44%!
Το πιο σημαντικό εύρημα υπέρ της κυβέρνησης είναι ότι έχει μειωθεί πολύ η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ. με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με πέντε μονάδες που για παράσταση νίκης όταν το υπόλειπόμενο κόμμα είναι κυβερνητικό, είναι πολύ μικρή.
Η ανατροπή είναι εντυπωσιακή, όσο και περίεργη, αν λάβουμε υπ'όψιν ότι στο προηγούμενο "Βαρόμετρο" της ίδιας εταιρείας που είχε δημοσιευθεί στις 13 Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείτο της ΝΔ κατά 4,5 μονάδες, ενώ η Χρυσή Αυγή ήταν περίπου στα ίδια με 10,5%
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 30.5%, η ΝΔ 26% και ακολουθούσαν η Χρυσή Αυγή 10,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, το ΠΑΣΟΚ 8% η ΔΗΜΑΡ 6,5% και το ΚΚΕ 5,5%
Όσον αφορά στο ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείτο έναντι του Αλέξη Τσίπρα κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (40% ο Αντώνης Σαμαράς, 29% ο Αλέξης Τσίπρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: