Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι δύο πρεσβευτές που έστειλαν την λίστα Λαγκάρντ

Σοβαρή αποκάλυψη έκανε εχθές το βράδυ ο Σπύρος Καρατζαφέρης μέσω του ΕκΚντρικού Δελτίου του ΑΡΤ. Αποκάλυψε τα ονόματα δύο πρεσβευτών που εμπλέκονται στην αποστολή της λίστας Λαγκάρντ και ονόματα καταθετών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens.
Ο πρεσβευτής στο Παρίσι κ. Κων. Χαλαστάνης υπήρξε διευθυντής του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννης όταν ήτανε υπουργός εξωτερικών και ήτανε εκείνος που έκανε το «λάθος» και την κοπάνησε ο Καραβέλας στενός συνεργάτης του Χριστοφοράκου και κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Siemens.
Στον Χαλαστάνη παρέδωσε το cd ο τέως πρεσβευτής κ. Ηλίας Κλής που υποτίθεται ότι το έδωσαν οι γαλλικέ υπηρεσίες.
Ο κ. Κλής έχει συνταξιοδοτηθεί από το 2008 και είναι σύμβουλος διεθνών σχέσεων του συλλόγου ελλήνων βιομηχάνων και είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας 'Πλαίσιο». Παράλληλα είναι και «κρυφός» συνεργάτης των τελευταίων πρωθυπουργών – και του Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα του Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Κλής πρόσφατα εκπροσώπησε τον κ. Σαμαρά σε συνάντηση με αντικείμενο: πολιτιστικά θέματα στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας.
Η συμμετοχή του κ. Κλή στην μεταφορά της λίστας Λαγκάρντ είχε κρατηθεί μυστική και είναι ανεξήγητη. Για την ανάμειξη του τέως πρεσβευτή κ. Κλή αποκάλυψε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης με κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέα. Παρόμοια κατάθεση έχει δώσει και ο Θ. Φλωράτος.
Το spirospero τα μεσάνυχτα μετά την αποκάλυψη του ΕκΚεντρικού Δελτίου δημοσίευσε τα εξή:
Πρώτη Ανάρτηση 10/01/13 Ώρα 00:17
Προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ο Σπύρος Καρατζαφέρης μεταξύ άλλων είπε:
«Ότι έγινε και από όποιον, ας το αποφασίσουν οι δικαστικοί, δεν έγινε για τις ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πως ήρθε το στικάκι; Από τον πρεσβευτή κ. Χαλαστάνη. Ήρθε μέσω διπλωματικού σάκου από τον Έλληνα πρεσβευτή στο Παρίσι, το οποίο του το έστειλε ένας άλλος πρεσβευτής, ο κ. Κλής, σύμφωνα με καταθέσεις κυβερνώντων. Ο κ. Κλής έχει φύγει όμως από το 2008...
Πάμε παρακάτω...
Ο κ. Χαλαστάνης πήγε στο Παρίσι το 2009, πριν ήταν διευθυντής του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ήταν υπ. Εξωτερικών, όταν έγινε το «λάθος» και την κοπάνησε ο κ. Καραβέλας.
Για να του ξεπληρώσουν λοιπόν όλα όσα πήρε πάνω του τον στείλανε στο Παρίσι. Και τώρα πάλι αυτός εμπλέκεται με τη λίστα...
Λοιπόν επειδή όπως καταλαβαίνετε η βαλίτσα πάει μακριά και επειδή δεν κρατιέμαι εγώ σας το λέω: Όλη η Ζίμενς είναι μέσα στη λίστα.... Ενδεικτικά κάποια ονόματα που εμπλέκονται είναι οι Μάριος Κάτσικας, Βοϊλής Παναγιώτης, Σοφοκλής Πινιωτάκης, Σιαφάκας Δημήτρης, Μαρία-Χριστίνα Μακροδήμου και η εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ του Ράμμου Αθανάσιου».
http://spirospero.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: